Prvi trijumf ”vukova”, Hofenhajm opet bez pobede [VIDEO]

Odigrane su još dve utakmice 5. kola nemačke Bundeslige.

U prvom meču Volfsburg je pobedio Arminiju i tako stigao do prvog trijumfa u aktuelnoj sezoni. Naime, ”vukovi” su u sve četiri utakmice remizirali, pa su tako još uvek bez poraza, jedini uz vodeći Lajpcig i Leverkuzen, koji ima meč manje. Domaći su poveli preko Veghorsta nakon lukavo izvedenog slobodnog udarca u 19. minutu. Samo minut kasnije zbunjenu odbranu gostiju iz Bilefelda kaznio je Arnold, pa je domaćin duplirao prednost. Uspela je Arminija da postigne gol preko Šiploka desetak minuta pre kraja, ali nije uspela da ugrozi pobedu Volfsburga.

Hofenhajm je pobedio Crvenu zvezdu u četvrtak, ali je vezao treću utakmicu bez pobede u Bundesligi. Ponovo Henesov tim nije bio kompletan, a opet je najviše nedostajao najbolji strelac Andrej Kramarić. Verder je u dobroj formi i ovo mu je četvrti meč u nizu bez poraza. Poveo je tim iz Bremena golom Egeštajna već u 5. minutu, ali je Hofenhajm relativno brzo poravnao pogotkom Gajgera. Ovaj fudbaler nije bio strelac na više od 50 prethodnih utakmica. Gosti su bili nešto bolji u preostalom delu igre, ali nisu uspeli da još jednom zatresu mrežu Verdera. Za domaćina je ceo meč odigrao Miloš Veljković, dok je Mijat Gaćinović ušao u ekipi Hofenhajma u 77. minutu.

Volfsburg – Arminija 2:1 (2:0)
Veghorst 19′, Arnold 20′ – Šiplok 80′

Verder – Hofenhajm 1:1 (1:1)
Egeštaj 5′ – Gajger 22′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE