Borjan: Saigrači mi ulepšali jubilej, Degenek: Falili su nam samo naši navijači

Crvena zvezda je odigrala fenomenalnu utakmicu i sa 5:1 nadigrala Slovan iz Libereca u utakmici drugog kola L grupe Lige Evrope.

Kapiten Milan Borjan je upisao 150. nastup za klub iz Ljutice Bogdana, a nakon meča se zahvalio saigračima i ljudima u klubu što su mu ulepšali jubilej.

Fenomenalna utakmica večeras. Držali smo se svega što smo se dogovorili sa stručnim štabom na čelu sa Dejanom Stankovićem. Želim da se zahvalim momcima i svima u klubu na ovakvoj odličnoj utakmici, na pobedi, ali i na tome što su ulepšali moj jubilej – 150. utakmicu u Crvenoj zvezdi. Neverovatan je osećaj, ovo je nešto posebno za mene i treba da nastavimo ovako. Celo prvo poluvreme je bilo izvanredno. Koncentracija jeste pala, trebalo je da reagujemo drugačije posle primljenog gola, ali to je fudbal. U drugom poluvremenu smo odlično izašli, jer znamo što smo ovde. Ispoštovali smo sve što smo se dogovorili u svlačionici. Verujem da je ključ uspeha to što smo mi drugari i na terenu i van terena, rekao je Borjan, a preneo klupski sajt.

Borjan je naglasio da ova generacija nastavlja da ispisuje istoriju Zvezde.

Zvezda je hiljadu puta pokazala otkako sam ja u klubu, a to je već četiri godine, dosta dobrih partija. Ova utakmica se izdvaja zbog rezultata, postigli smo pet golova, ispisali smo zlatne stranice naše istorije. Čestitam momcima, imamo još mečeva koje treba da odigramo, ovo je samo jedna prepreka. Očekuju nas još četiri duela u Ligi Evrope, moramo da ostanemo koncentrisani i da već u sledećem kolu protiv Genta, ovde na Marakani, probamo da pobedimo i osvojimo nova tri boda, dodao je golman Crvene zvezde.

Miloš Degenek žali što navijači nisu prisustvovali uživo ovoj spektakularnoj pobedi i dodao da je cilj da se ekipa plasira u nokaut fazu Lige Evrope.

Mislim da smo igrali izuzetno dobro večeras, nažalost primili smo jedan gol, bilo bi lepše da je rezultat bio 5:0, međutim i više smo nego zadovoljni večerašnjim izdanjem. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice, držali smo se plana i to je bilo dovoljno za ubedljivu pobedu protiv Slovana.Ambicije i posle ove utakmice ostaju iste, cilj nam je da ostvarimo što više pobeda u grupi, kako bismo uspeli da prođemo grupnu fazu. Već u nedelju očekuje nas sledeća utakmica u nacionalnom prvenstvu. Nema vremena za slavlje, nemamo često priliku ni da viđamo naše najbliže. Raspored je veoma gust, dane provodimo u karantinu i igramo utakmice, međutim to je naš posao. Zahvalio bih se još jednom svima na velikoj podršci. Ambijent je zaista bio fenomenalan, koreografija je tome mnogo doprinela. Falili su nam samo naši navijači na tribinama kako bi večerašnja utakmica bila savršena. Upravo zbog toga posvećujemo pobedu svima onima koji nisu mogli da budu ovde večeras, kazao je štoper Crvene zvezde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIO POVEZIVAN SA EVROLIGAŠEM: Selektoru Nemačke stigla unosna ponuda

Košarkaši Nemačke prošlog leta postali su prvaci sveta pobedom u finalu protiv Srbije 83:77. Do trijumfa su stigli bez poraza...

POVEZANE OBJAVE