LE: Nije samo Zvezda bila efikasna, pogađali i Gaćinović i Joveljić, Totenhem izgubio u Belgiji [VIDEO]

Završene su utakmice 2. kola Lige Evrope u šest grupa.

Crvena zvezda je ubedljivo pobedila češki Liberec, a na ruku je srpskom šampionu išao i ishod drugog meča u L grupi. Hofenhajm je gostovao u Gentu i slavio sa 3:0, pa sada Nemci imaju svih 6 bodova, dok Zvezda i Liberec imaju po tri, a Gent je bez bodova. Već narednog četvrtka Gent stiže u Beograd, i crveno-beli bi pobedom završili veliki deo posla oko plasmana u nokaut fazu.

Moglo je da bude i drugačije u Gentu da je Jaremčuk realizovao jedanaesterac u 14. minutu, međutim njegov udarac je zaustavio Bauman. Nešto kasnijeBelfodil je pokazao kako se izvode penali, pa su gosti poveli u 36. minutu. Na početku nastavka pogodio je i Griliš, momak koji je postao otac za vreme meča sa Zvezdom prošlog četvrtka, a pobedu Hofenhajma ulepšao je naš Mijat Gaćinović najlepšim golom na meču u 73. minutu. Bio je to prvi pogodak srpskog reprezentativca u dresu Hofenhajma u zvaničnim mečevima.

Uspeo je Gent da postigne počasni pogodak, uradio je to Klajndinst u trećem minutu nadoknade, ali ni tu nije bio kraj, Dabur je, minut kasnije, postavio konačnih 1:4.

Braga i Lester hitaju ka nokaut fazi. Ove dve ekipe slavile su i u drugom kolu G grupe. Portugalci su u prvih deset minuta došli do dva gola prednosti u UKrajini, a Zorja je uspela samo da ublaži poraz golom u 96. minutu. Isti rezultat bio je i na gostovanju ”lisica” u Atini. Poveo je Lester preko Vardija sa bele tačke, Čaduri je duplirao prednost, a Tanković je doneo nadu Grcima na startu nastavka, ispostavilo se da je postavio i konačan rezultat.

Nije Milan imao problema sa Spartom i očigledno da češke ekipe imaju problema u kupovima zbog prekida sezone. Dijaz, Leao i Dalo su postigli golove za pobedu ”rosonera”, a treba reći da Ibrahimović nije realizovao jedanaesterac u finišu prvog poluvremena, koji je i dosuđen zbog prekršaja nad njim. Zlatan je pogodio prečku sa ”kreča”.

Seltik je prokockao dva gola prednosti u Lilu, pa je tim sa severa Francuske stigao do jednog boda i sada ima četiri na kontu, dok je Milan prvi sa svih šest. Dve pobede gostiju bile su i u I grupi.

Sivaspor je povela protiv Makabija, ali su ostali sa čovekom manje, pa su Izraelci stigli do preokreta. Sličan epilog bio je na meču Karabaga i Viljareala, koji je takođe igran u Turskoj, u Istanbulu. Prvak Azerbejdžana je poveo u drugom poluvremenu i samo je naljutio ”žutu podmornicu” koja je do kraja postigla tri gola. Zanimljivo je da su u ovoj grupi svi golovi pali u drugih 45 minuta.

Iznenađenje se dogodilo u Belgiji, gde je Atverp pobedio Totenhem. Jedini gol, posle pola sata igre, postigao je Izraelac Refaelov na dodavanje Embokanija. U ovoj grupi odigran je meč sa najviše golova, LASK je u Lincu pobedio bugarski Ludogorec sa 4:3. Nije bilo golova u meču CSKA i Dinama iz Zagreba odigranom u Moskvi, pa su obe ekipe zabeležile po dva remija na stratu takmičenja. ”Modri” još nisu dali gol, ali ga nisu ni primili. Neko bi rezultat iz Roterdama nazvao senzacijom, pošto je austrijski Volfsberger pobedio domaći Fejnord sa 4:1 i preuzeo čelo tabele u grupi K. Već u prvih 13 minuta dosuđena su dva penala za goste koje je u golove pretvorio iskusni Lindl. Berhuis je doneo nadu domaćinu, ali je LIndl svojim trećim golom, sada iz igre, ponovo odveo Austrijance na dva gola razlike. Gosti su dobili još jedan penal, koji je ovog puta uspešno izveo Dejan Joveljić fudbaler Ajntrahta na pozajmici u Volfsbergeru i bivši napadač Crvene zvezde.

Grupa G:

AEK – Lester 1:2 (0:2)
Zorja – Braga 1:2 (0:2)

Grupa H:

Milan – Sparta 3:0 (1:0)
Lil – Seltik 2:2 (0:2)

Grupa I:

Sivaspor – Makabi T.A. 1:2 (0:0)
Karabag – Viljareal 1:3 (0:0)

Grupa J:

Antverp – Totenhem 1:0 (1:0)
LASK – Ludogorec 4:3 (3:1)

Grupa K:

Fejnord – Volfsberger 1:4 (0:2)
CSKA – Dinamo Zagreb 0:0

Grupa L:

Gent – Hofenhajm 1:4 (0:1)
Crvena zvezda – Liberec 5:1 (2:1)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Oglasio se kandidat za klupu Partizana: Smatrali smo Partizan našim, a onda su nam objasnili da je njihov

Juče se pojavila informacija da Partizan neće štedeti kad je reč o angažovanju trenera za narednu sezonu, a kriterijum...

POVEZANE OBJAVE