Bavarci zaposeli vrh, Humels odmenio Halanda, Majncu još ni bod [VIDEO]

Pobedama u Bilefeldu i Kelnu, Dortmund i Bajern su prestigli vodeći Lajpcig, bar do završetka njihovog meča u Menhengladbahu.

Trenutni lider je Bajern koji je slavio očekivanu, ali ipak tesnu, pobedu u Kelnu. Bez Roberta Levandovskog, koga nije bilo ni na klupi, Bavarci su poveli u 13. minutu sa bele tačke, a Poljaka je u ulozi strelca odmenio Tomas Miler. U poslednjim trenucima prvog dela Serž Gnabri je u stilu svog prethodnika u dresu Bajerna, Holanđanina Arjena Robena, levom nogom pogodio suprotni ugao gola ”jarčeva”. Miran meč i siguran trijumf gostiju umalo da ”pokvari” Dreksler, koji je ni kriv ni dužan, postigao gol u 84. minutu. Naime, posle udarca Tilmana lopta ga je pogodila u petu i prevarila NOjera. gledao se VAR, ali ofsajda nije bilo. Pokušao je Keln da dođe i do poravnanja, ali nije imao snage za tako nešto.

U timu Borusije, na gostovanju kod novajlije u Bilefeldu, nije bio Erlinga Halanda, pa je norveškog napadača morao da ”glumi” Mac Humels. Štoper ”milionera” postigao je prvi gol posle kornera u 53. minutu, kada se lopta odbila od njegove noge, da bi dvadesetak minuta kasnije, na sebi svojstven način, udarcem glavom, postavio konačan rezultat. Dortmund se izjednačio sa Bajernom na vrhu tabele, obe ekipe imaju po 15 bodova, dok Lajpcig ima dva manje, ali i meč u Menhengledbahu kasnije večeras.

Nije bilo pobednika u Frankfurtu u duelu Ajntrahta i Verdera. U prvom poluvremenu poniten je gol Kamade za domaćina, a gosti su poveli preko Sardženta u 51. minutu. Bod Ajntrahtu spasio je Andre Silva, mada je kompletan posao završio Japanac Kamada, prvo je ukrao loptu gostima, a onda i proigrao Portugalca kome nije bilo teško da zatrese mrežu. U timu Verdera, kome je ovo bila peta uzastopna utakmica bez poraza, igrao je Miloš Veljković, dok je Filip Kostić još povređen i nije ga bilo u sastavu domaćih.

Jedina ekipa koja je još bez bodova je Majnc. Ni na gostovanju u Augzburgu fudbaleri ovog tima nisu uspeli da izbegnu poraz. Domaćin je poveo preko Vargasa u finišu prvog dela, izjednačio je Onisivo, ali je Andre Han sa dva gola u poslednjih deset minuta doneo trijumf domaćem timu i ukotvio ga na četvrtom mestu.

Arminija – Dortmund 0:2 (0:0)
Humels 53′, 72′

Augzburg – Majnc 3:1 (1:0)
Vargas 40′, Han 80′, 90+1′ – Onisivo 64′

Ajntraht – Verder 1:1 (0:0)
Andre Silva 65′ – Sardžent 51′

Keln – Bajern 1:2 (0:2)
Dreksler 84′ – Miler 13′(p), Gnabri 45+1′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE