Vuk doneo prvu pobedu Menhengladbahu protiv “bikova”

Menhengladbah – Lajpcig 1:0(0:0)
Volf 60′

Tek u devetom međusobnom susretu Borusija iz Menhengladbaha slavila je pobedu protiv ekipe Lajpciga. U prethodnih osam “bikovi” su slavili pet puta, dok su tri utakmice okončane nerešenim rezultatima.

Borusija je pokazala da dobri rezultati u Ligi šampiona nisu slučajni. Podsetimo, ovaj tim je ostao bez pobede u Milanu protiv Intera i u meču sa Real Madridom, tako što je primio golove u sudijskoj nadoknadi.

S druge strane Lajpcigu je ovo drugi vezani poraz, posle katastrofe u Mančesteru, a nikad se nije dogodilo da ovaj tim ne postigne gol na dve vezane utakmice.

Porazom u Menhengladbahu, prvim u Bundesligi, “bikovi” su prepustili čelnu poziciju Bajernu, a oni su pali na treće mesto, samo jedno ispred Menhengladbaha, koji je sa ova tri boda sada četvrti.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu imali su gosti još u 9. minutu, ali Jusuf Poulsen nije uspeo da savlada Zomera. U finišu poluvremena poništen je gol Borusiji. U nastavku smo videli jedini gol, a strelac je bio Volf posle sat vremena igre.

Posle dodavanja Hermana on je preciznim šutom prevario Gulačija. Imali su gosti dve dobre prilike da izbegnu poraz, ali je udarac Sorlota zaustavio Zomer, a Nkunku je bio neprecizan.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PORAZ CRNO-BELIH: Četvrtina kojom je Olimpijakos slomio Partizan (VIDEO)

Košarkaši Partizana zakomplikovali su dodatno plasman u plej-in Evrolige nakon poraza od Olimpijakosa. Propustili su priliku da budu u zoni...

POVEZANE OBJAVE