Ističe vreme – NBA liga pred ogromnim gubitkom

Komesar NBA lige Adam Silver podsetio je klubove da je vremena za početak sezone planiran za kraj ove godine – sve manje.

Prvobitna ideja bila je da nova sezona počne nakon uoči Božića po gregorijanskom kalendaru (22.12), ali timovi i dalje nisu započeli ozbiljne pripreme, pritom ni draft nije obavljen.

Vrh takmičenja je za prvu opciju, dok je Udruženje NBA igrača više za drugu, koja podrazumeva početak sezone za 18. januar 2021. koji je ujedno i Dan Martina Lutera Kinga.

Adam Silver je istakao da bi gubici mogli biti enormni i pozvao timove i igrače na delanje, ne bi li sezona ipak počela ove godine.

Ukoliko se to, pak, ne desi, NBA liga mogla bi da pretrpi gubitak između 500 miliona i jedne milijarde dolara na osnovu sponzorstava, televizijskih ugovora i slično.

Sezona bi se, pretpostavlja se, skratila, ukoliko bi počela 18. januara i mogla bi da ima 52 utakmice, umesto standardnih 82.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE