Razgoropađeni Žota u Bergamu, Real ,,preživeo” Inter, Tadić heroj ,,kopljanika” [VIDEO]

Izuzetno efikasno veće u grupama A, B, C i D u 3. kolu Lige šampiona.

Šampion Evrope je sačuvao maksimalan učinak tako što je pobedio u Mocartovom gradu sa ubedljivih 6:2. Salcburg je poveo, ali to kao da je naljutilo Bavarce koji su preokrenuli do poluvremena. U nastavku su ”bikovi” izjednačili preko Okugave, koji samo što je ušao u igru, ali je onda usledio pakleni finiš Bajerna. Od 79. minuta, do kraja meča, Bavarci su postigli četiri gola i naneli pravu katastrofu šampionu Austrije. Bajern je već obezbedio plasman u nokaut fazu, dok će se za drugo mesto boriti ostale tri ekipe. Podsetimo, ranije večeras Lokomotiva i Atletiko igrali su 1:1.

Derbi večeri odigran je u Madridu. Na ruku Realu i Interu nije išao rezultat iz Ukrajine gde je Borusija iz Menhengladbaha ubedljivo pobedila Šahtjor i zauzela prvo mesto u grupi sa 5 bodova. Madriđani su bili u težoj situaciji, imali su samo jedan bod i samo im je pobeda odgovarala. Posle nešto više os pola sata igre poveli su sa 2:0 preko Benzeme i Serhija Ramosa. Treba reći da je Ramosu ovo bio 100. pogodak u dresu Reala, što je za jednog defanzivca fantastičan učinak. Inter, koji je došao bez Lukakua, nije odustajao, do poluvremena je smanjio Lautaro Martinez, posle filigrantskog dodavanja petom Barele. I Argentinac se pokazao kao dodar dodavač, asistirao je Perišiću za 2:2 u 68. minutu i činilo se da je Real daleko od naredne faze u Ligi šampiona. ”Kraljevski klub” spasio je sjajnim udarcem rezervista Rodrigo u 80. minutu, pa je sada Inter u jako teškoj situaciji kada je plasman u nokaut fazu u pitanju. U Realu ije bilo Luke Jovića, kao ni Kolarova u timu Intera, obojica su bila na klupi, kao i rezervni golman Intera Filip Stanković.

Mančester Siti je ubedljivo pobedio Olimpijakos, ali samo rezultatski, pošto je do 81. minuta bilo samo 1:0 za ”građane”. Vodeći gol delo je Ferana Toresa, a onda je povratnik u tim Gabrijel Žezus fantastičnim udarcem iskosa sa desne strane, duplirao prednost domaćina. Konačan rezultat postavio je Kanselo u 90. minutu. Za goste je u prvih 45 minuta igrao Lazar Ranđelović. Isti rezultat bio je i u Portugaliji gde je Porto savladao Marsej, koji je još bez osvojenog boda. Portugalci sada imaju već šest, i uz Siti glavni su kandidati za prolaz u drugu fazu.

Možda je Atalanta počela da plaši rivale po Italiji, ali i Evropi, međutim, večeras im je šampion Engleske očitao pravu fudbalsku lekciju i to usred Bergama. Tri pogotka delo su Dioga Žote, dok su po jedan gol postigli Mo Salah i Sadio Mane. Imao je svoje šanse i domaćin, samo je Zapata tri puta bio u izglednim prilikama, ali ga je jednom srečila stativa, a dva puta golman Alison.

Ajaks je oslabljen otputovao u Dansku ali je stigao do važnih bodova. U timu je bio u Dušan Tadić koji, srećom i po naš nacionalni tim, nije pozitivan na virus. Naš reprezentativac je asistirao Entoniju koji je već u 1. minutu doveo ”kopljanike” u vođstvo, da bi on postigao drugi gol u 13. minutu. Grešku je napravila odbrana domaćih, dosuđen je indirektan udarac sa ivice peterca, a Tadić je poslao projektil u mrežu Mitjilanda. Uspeli su domaći da smanje preko Drejera već u 18. minutu, ali je to bio i konačan rezultat, mada je gostima poništen jedan gol u drugom poluvremenu.

Grupa A:

SalcburgBajern 2:6(1:2)
Beriša 4′, Okugava 66′ – Levandovski 21′(p),88′, Kristensen 44′(ag), Boateng 79′, Sane 83′, Ernandez 90+2′

LokomotivaAtletikoMadrid 1:1(1:1)

Grupa B:

RealMadridInter 3:2(2:1)
Benzema 25′, Ramos 33′, Rodrigo 80′ – Martinez 35′, Perišić 68′

ŠahtjorMenhengladbah 0:6(0:4)

Grupa C:

MančesterSitiOlimpijakos 3:0(1:0)
Tores 12′, Gabrijel Žezus 81′, Kanselo 90′

PortoMarsej 3:0(2:0)
Marega 4′, Serđo Oliveira 28′(p), Luis Dijaz 69′

Grupa D:

AtalantaLiverpul 0:5(0:2)
Žota 16’33’,54′, Salah 47′, Mane 49′

MitjilandAjaks 1:2(1:2)
Drejer 18′ – Entoni 1′, Tadić 13′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznate sudbine Radonjića i Nastasića na Majorci

Srpskog fudbalera Nemanju Radonjića kroz čitavu karijeru prate turbulencije. Tako je bilo i tokom ove sezone, a izgleda da...

POVEZANE OBJAVE