Šalke pobedio posle ”samo” devet meseci

Fudbaleri Šalkea iz Gelzenkirhena plasirali su se u drugo kolo nemačkog Kupa pobedivši nižerazredni Švajnfurt sa 4:1.

Ovo sigurno ne bi bila važna vest ranijih godina. Švajnfurt je u četvrtom rangu takmičenja, Regionalnoj ligi Bavarske, pa se trijumf ”kraljevsko-plavih” svakako očekivao. Međutim, Šalke nije pobedio na zvaničnom meču punih devet meseci, još od trijumfa u Kupu prošle sezone, kada su protiv Herte slavili nakon produđetaka.

Što se tiče Bundeslige, Šalke je poslednji put pobedio Borusiju iz Menhengladbaha u prvom kolu prolećnog dela prošlog prvenstva, a taj meč odigran je sredinom januara. Od tada nisu zabeležili trijumf u Bundesligi na narednih 22 uzastopna meča, 16 u prethodnoj i 6 u aktuelnoj sezoni. To je drugi najlošiji niz u istoriji ovog takmičenja.

Švajnfurt je nominalno bio domaćin u meču DFB kupa, ali je on odigran na ”Veltins areni” u Gelzenkirhenu, bez prisustva gledalaca. Švajnfurt je čak i poveo, golom Martina Tomana u 37. minutu, ali je Šalke izjednačio samo dva minuta kasnije preko Vedada Ibiševića. U nastavku je dva gola postigao Aleksandar Šop, dok je poslednji gol za bundesligaša postigao Benito Raman.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE