Pobede favorita, veliki preokret Andalužana, “bikovi” vratili deo dugova Parižanima [VIDEO]

Kompletirano je treće kolo u najjačem klupskom fudbalskom takmičenju.

Čelsi je pobedom nad francuskim Renom stigao do sedam bodova na polovini takmičenja u grupi E. Pitanje pobednika odlučeno je u prvih 45 minuta, ne samo zbog dva gola prednosti domaćina, već i zbog toga je što je Ren ostao sa čovekom manje.

Naime, oba gola pala su iz jedanaesteraca, a oba je skrivio Dalber, koji je za svaki dobio po žuti karton. Sa bele tačke oba puta, i u 10. i u 41. minutu, precizan je bio Timo Verner. Samo što je počeo nastavak, posle pet minuta igre, Džejms je pronašao Ejbrahama, a ovaj treći put poslao loptu u mrežu iza leđa Gomisa.

Mnogo više uzbuđenja viđeno je na “Sančez Pishuanu” gde je Sevilja nadoknadila dva gola minusa, i pored igrača manje, stigla do pobede nad Krasnodarom. Sulejmanov i Berg su posle dvadesetak minuta doneli veliku prednost ruskom timu, Rakitić je u 42. minutu smanjio, a onda je direktan crveni karton dobio Navas, koji je napravio prekršaj kao poslednji čovek odbrane. I pored brojčane inferiornosti Andalužani su napadali svim silama i zahvaljujući rezervisti En Nesiriju postigli dva gola za samo tri minuta.

Marokanac je izjednačio u 69. minutu nakon ogromne greške Brazilca Kajaoa. Samo tri minuta docnije En Nesiri je još jednom bio precizan i odnijenu loptu od stative poslao u gol. U preostalom vremenu Krasnodar je pokušao da dođe bar do izjednačenja, ali su se domaći dobro branili. Sevilja i Čelsi imaju po sedam bodova i blizu su plasmana u nokaut fazu, pošto ostale dve ekipe imaju samo po jedan.

Borusija je lako rešila belgijski rebus i slavila u Brižu sa 3:0. Sve je bilo gotovo u prvih 45 minuta, kada su i viđeni svi golovi. Prvo se u strelce upisao Torgan Azar, a onda je dva gola postigao fantastični Erling Haland. U prvom meču grupe F Zenit i Lacio su podelili bodove, pa su “milioneri” preuzeli vođstvo na tabeli sa šest bodova, dok Italijani imaju pet, a Klub Briž 4, dok je Zenit stigao tek do prvog boda.

Niko nije postavljao pitanje ishoda u dve utakmice G grupe, pošto su Barselona protiv Dinama iz Kijeva i Juventus na gostovanju Ferencvarošu bili veliki favoriti. Na kraju je “tara dama”, bar po rezultatu, lakše stigla do tri boda, pošto su u Budimpešti slavili sa 4:1. Po dva gola za goste dali su Alvaro Morata i Paolo Dibala, dok je čast domaćina spasio Boli u 90. minutu.

Ukrajinci su u glavni grad Katalonije stigli bez 14 fudbalera, što povređenih, što zaraženih koronavirusom. Barsa je povela već u 5. minutu golom Mesija iz penala, a prekršaj je prethodno i napravljen nad Argentincem. Sve do gola Pikea u 65. minutu to je bio aktuelan rezultat, a onda je štoper Katalonaca glavom duplirao prednost španskog šampiona. Nisu se Kijevljani predavali i uspeli su da smanje preko Cigankova 15 minuta pre kraja, ali nisu uspeli da urade ništa više od toga. Barsa ima maksimalnih 9 bodova, Juventus je osvojio šest i ove dve ekipe su već jednom nogom u drugoj fazi takmičenja u Ligi šampiona.

Na kraju, u grupi H igrao se derbi, u Lajpcigu su domaći “bikovi” dočekali Pari Sen Žermen. Bila je to repriza polufinala Lige šampiona iz prošle sezone, kada su Parižani bili ubedljivi u Lisabonu. Parižani su stigi desetkovani povredama, pa u timu nije bilo, između ostalih, Nejmara, Mbapea, Ikardija, Veratija, Drakslera, Bernata…Ipak, golom Di Marije gost su poveli već u 6. minutu, a veliku grešku prethodno je napravio Upamenkano.

Mogao je Argentinac možda i da reši meč, imao je najstrožu kaznu deset minuta nakon gola, ali je njegov udarac Gulači odbranio. Penal je skrivio Upamenkano, koga je lopta pogodila u ruku. “Bikovi” su kaznili ta promašaj, Nkunku je preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora izjednačio u finišu prvog dela. U nastavku je Lajpcig bio bolji, Forsberg je iz penala doveo domaće u vođstvo, sada je Kimembe igrao rukom u svom šesnaestercu.

Nešto kasnije PSŽ je ostao sa igračem manje, isključen je Gaj, pa su domaći vratili deo dugova “svecima”. U poslednjim trenucima pocrveneo je i Kimpembe. U prvom meču u ovoj grupi Bašakšehir je stigao do svoje prve, istorijeske, pobede u Ligi šampiona, savladai su Mančester Junajted, pa sada Lajpcig i Junajted imaju po šest bodova, a PSŽ i Bašakšehir po 3.

Grupa E:

Sevilja – Krasnodar 3:2(1:2)
Rakitić 42′, En Nesiri 69′,72′ – Sulejmanov 17′, Berg 21′(p)

Čelsi – Ren 3:0(2:0)
Verner 10′(p),41′(p), Ejbraham 50′

Grupa F:

Klub Briž – Dortmund 0:3(0:3)
Azar 14′, Haland 18′,32′

Zenit – Lacio 1:1(1:0)

Grupa G:

Barselona – Dinamo Kijev 2:1(1:0)
Mesi 5′(p), Pike 65′ – Cigankov 75′

Ferencvaroš – Juventus 1:4(0:1)
Boli 90′ – Morata 7′,60′, Dibala 73′,81′

Grupa H:

RB Lajpcig – PSŽ 2:1(1:1)
Nkunku 42′, Forsberg 57′(p) – Di Marija 6′

Bašakšehir – Mančester Junajted 2:1(2:1)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE