Goleade širom Evrope, Živković pokvario “filips”, preokreti u Lisabonu [VIDEO]

Odigrana je prva polovina utakmica trećeg kola Lige Evrope. Na 12 mečeva viđeno je 50 golova, više od četiri po utakmici.

Jedan meč igran je u A grupi, a Roma je “petardom” ispratila rumunski Kluž iz “večnog grada”. Katastrofu gostiju nagovestio je Mkitarjan u 2. minutu, a dvostruki strelac bio je Borha Majoral.

I u B grupi samo jedan meč, Rapid je posle dosta problema uspeo da pobedi Dandalk 4:3, golovima u finišu, i tako stigne do prvih bodova. 

U C grupi pobede su zabeležili Slavija u Pragu protiv Nice i Leverkuzen u Izraelu protiv Hapoela Bar Ševe, uz dva gola napadača sa Jamajke Leona Bejlija.

Najviše uzbuđenja bilo je u Lisabonu, Benfika je rano povela autogolom Goldsona, ali je onda Otamendi dobio direktan crveni karton pa su škotski ”policajci” preokrenuli do poluvremena. Bilo je i 3:1 za Rendžers, ali je uporna Benfika uspela da osvoji bod, postigavši dva gola u finišu meča. Ubedljiv i siguran u ovoj grupi bio je Leh u Poznanju protiv belgijskog Standarda. Dva pogotka dao je Šveđanin Isak.

Andrija Živković najzaslužniji je što je PAOK zabeležio prvu pobedu u grupnoj fazi pošto je postigao dva gola i upisao jednu asistenciju u trijumfu nad holandskim PSV-om. Pobeda je tim vrednija što su gosti vodili posle prvog poluvremena golom Zahavija iz penala. U istoj grupi Granada je pobedila na Kipru domaću Omoniju sa 2:0 i sada vodi sa 7 bodova. 

Rijeka je iznenadila Napoli vodećim golom, koji je u 13. minutu postigao Murić. Izjednačio je u finišu poluvremena Deme, da bi trijumf Napolitancima, drugi u tri kola, doneo autogol Brauta. Derbi je bio u San Sebastijanu, a Sosijedad je, posle mnogo propuštenih prilika, slavio golom Portua.

Totenhem je slavio u Bugarskoj protiv Ludogoreca sa 3:1, a strelci za “pevce” bili su Kejn, Lukas i Lo Selso. Uspešan je bio i turski Sivaspor, sa 2:0 pobedili su azerbejdžanskog šampiona Karabag.

Grupa A:
Roma – Kluž 5:0(3:0)

Grupa B:
Rapid – Dandalk 4:3(1:1)

Grupa C:
Slavija Prag – Nica 3:1(2:1)
Hapoel B.Š. – Leverkuzen 2:4(2:2)

Grupa D:
Benfika – Rendžers 3:3(1:2)
Leh – Standard 3:1(2:1)

Grupe E:
Omonija – Granada 0:2(0:1)
PAOK – PSV 4:1(0:1)

Grupa F:
Sosijedad – AZ Alkmar 1:0(0:0)
Rijeka – Napoli 1:2(1:1)

Grupa I:
Sivaspor – Karabag 2:0(1:0)

Grupa J:
Ludogorec – Totenhem 1:3(0:2)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MATEO PRED GOSTOVANJE ZVEZDE: Da radimo, takmičimo se, i pobedimo

Košarkaši Real Madrida odavno su obezbedili prvo mesto nakon ligaškog dela Evrolige. Sutra u 32. rundi dočekuju Crvenu zvezdu Meridianbet....

POVEZANE OBJAVE