Mijailović: Da nemamo situaciju da ABA liga bude silovana od jednog čoveka koji je vlasnik dva kluba

KK Partizan je predstavio novog trenera Sašu Filipovskog.

Slovenačkom stručnjaku je dobrodošlicu u klub poželeo predsednik crno-belih Ostoja Mijailović.

Mijailović se tokom konferencije za medije osvrnuo i na situaciju u ABA ligi. Naime, račun regionalnog takmičenja je ponovo blokiran.

Košarka u celoj Evropi se nalazi u teškoj situaciji. Sponzora je sve manje, nema navijača, nema prihoda od karata… ABA liga je u još težoj situaciji, pre svega što je pokrenut sudski spori od Crvene zvezde. Lavina svega je počela od te tužbe. Sada imamo gašenje računa kod Rajfajzen banke u Zagrebu. Prosto ABA liga je u nezavidnoj situaciji trenutno jer račun nije aktivan i ne može da se funkcioniše. Menadžmet ABA lige radi na pronalaženju rešenja, rekao je Mijailović.

Prvi čovek Partizana je još jedanput žestoko opleo po Nebojši Čoviću, kao i KK Crvena zvezda i KK FMP Železnik, za kojeg kaže da je uzrok svih problema, jer radi samo za sopstvene interese i interese svoje porodice.

Vi znate odakle dolaze ti problemi. Sa jedne strane jedna velika većina klubova je za to da se ABA liga kao društvo transformiše u d.o.o. društvo, gde su potrebni potpisi svi članova društva. Praktično,tim potezom ćemo prevazići sve probleme u organizaciji. U novi ugovor bi trebalo da bude uneto sve što treba da liga bude zaštićena. Da nemamo situaciju da ABA liga bude silovana od jednog čoveka koji je vlasnik dva kluba. Da se neko predstavlja kao borac za nekakvu pravdu i neke zajedničke interese, a iza svega se kriju lični interesi njega i njegove porodice. Uporno pokušava da postavi tasta svog sina za predsednika ABA lige. To je nemoralan čin i velika većina se izjasnila da ne treba da se ide u tom pravcu. Rešenje je da se društvo transformiše u d.o.o. društvo i da niko neće moći nikoga da ucenjuje i da je košarka na prvom mestu. Kao i do sada naćićemo rešenje da se takmičimo, dodao je Ostoja Mijailović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠPANAC IH VODI KA TITULI: Poznata sudbina Alonsa u Leverkuzenu!

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena nikad su bliže prvoj ikad tituli u Bundesligi. U igri su i za trofej u Ligi...

POVEZANE OBJAVE