Nadal opet posle preokreta, Zverev bolji od Vavrinke

Poznati su parovi polufinala na poslednjem Mastersu u sezoni koji se igra u pariskom ”Bersiju”.


Prvi je prolaz obezbedio Danil Medvedev, koji je neočekivano lako savladao Dijega Švarcmana. Rus je slavio u dva seta, prepustivši rivalu samo četiri gema. Ceo meč trajao je nešto više od sat vremena.


Protivnik Medvedeva u polufinalu biće Miloš Raonić koji je posle velike borbe pobedio domaću uzdanicu Iga Ambera. Igrala su se tri seta, a odlučujući je naturalizovani Kanađanin dobio u taj brejku sa 9:7. Bio je to prvi međusobni okršaj ove dvojice tenisera, a trajao je 2 sata i 20 minuta.
Još jednom je Rafael Nadal morao da stiže i prestiže prednost sunarodnika. Kao i protiv Felisijana Lopeza drugi teniser sveta je izgubio prvi set od Pabla Karenja-Buste.

Velika borba vodila se u drugom setu, koji je Nadal prelomio tek u 12 gemu. U odlučujućem setu dileme nije bilo. Duel je trajao dva sata i 15 minuta i na momente je pokazao da je ”bik sa Majorke” itekako ranjiv na betonu.


Da bi došao do pehara koji mu nedostaje u karijeri, Nadal će prvo morati da eiminiše Aleksandra Zvereva u polufinalu. Nemac je u četvrtfinalu bio ubedljiv protiv Stena Vavrinke i slavio u dva seta. Posle lako dobijeg prvog, u drugom je morao da igra taj brejk, ali je u 13. gemu slavio sa čak 7:1.

Danil Medvedev – Dijego Švarcman 2:0
(6:3, 6:1)


Miloš Raonić – Igo Amber 2:1
(6:3, 3:6, 7:6(7))


Rafael Nadal – Pablo Karenjo-Busta 2:1
(4:6, 7:5, 6:1)


Aleksandar Zverev – Sten Vavrinka 2:0
(6:1, 7:6(1))

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SENZACIJA: Brozović se vraća u evropski fudbal i to u velikana koji se želi vratiti na stare staze slave?!

Marcelo Brozović bi nakon samo jedne sezone u Saudijskoj Arabiji mogao vratiti na Stari kontinent i to u klub...

POVEZANE OBJAVE