“Bikovi” prvi u naredna tri sata, “davljenici” na ravne časti, ubedljivi Berlinci

U očekivanju “Der Klassikera”, duela Dortmunda i Bajerna, odigrano je pet utakmica 7. kola Bundeslige.

Dvojac iz Berlina bio je sjajan. Union i Herta postigli su zajedno osam, a nisu primili ni gol. Herta je gostovala u Augzburgu gde je slavila sa 3:0 i stigla do druge pobede u sezoni. Kunja je pogodio sa penala u finišu prvog poluvremena, da bi u nastavku Lukebakio i rezervista, u ovom meču, Poljak Pjontek, dotukli rivala. Još ubedljiviji bio je Union koji je u Berlinu sa 5:0 pobedio novajliju Arminiju iz Bilefelda kojoj je ovo četvrti uzastopni poraz.

Lajpcig je pobedio Frajburg i vratio se na čelo tabele, bar do završetka derbija na Signal Iduna Parku. Ukoliko bi se okršaj Dortmunda i Bajerna okončao remijem, sve tri ekipe imale bi po 16 bodova, ali bi Lajpcig naredne dve sedmice proveo na čelu zbog gol razlike. Konate je bio spretan u 26. minutu i doveo “bikove” u vođstvo. Sve do 70. minuta to je bio aktuelan rezultat, a onda je Sabicer, posle prekršaja nad Nkunkuom, pogodio s bele tačke. Nejlepši momenat bio je gol Anhelinja iz slobodnog udarca u 89. minutu.

U derbiju začelja sastale su se dve poslednjeplasirane ekipe, koje još nemaju trijumf. Ni posle ovog kola Majc i Šalke neće imati pobedu u aktuelnoj sezoni, a tim iz Gelzenkirhena produžio je niz bez trijumfa u Bundesligi na 23 uzastopna meča. Majnc je poveo iz penala u 5. minutu, koji je skrivio Matija Nastasić, ali je Mark Ut iz slobodnog udarca izjednačio u 36. minutu. Novi penal u nadoknadi poluvremena dobio je domaćin, ali je sada umesto Brosinskog šutirao Mateta, koji je bio i srušen. Francuz je pogodio i Majnc je otišao na pauzu sa prednošću. Na startu drugog dela poništen je gol gostima zbog igranja rukom, ali je Šalke ipak uspeo da izbegne poraz zahvaljujući autogolu Sent Džusta u 82. minutu. Ovo je prvi bod za Majnc, a tek treći za Šalke.

Uzbudljivo je bilo i u Štutgartu gde su domaće “švabe” i Ajntraht igrali 2:2. Prvo poluvreme Štutgart je dobio sa 2:0, strelci su bili Gonzales iz penala i Gonzalo Kastro, na asistenciju strelca prvog gola. U nastavku je prvo smanjio Andre Silva, da bi Abraham, posle kornera u 75. minutu, postavio konačan rezultat. Filip Kostić je bio na klupi gostiju, ali je upao u igru u samom finišu, pa ga treba očekivati u dresu reprezentacije.

Augzburg – Herta 0:3(0:1)
Kunja 44′(p), Lukebakio 52′, Pjontek 86′

Majnc – Šalke 2:2(2:1)
Brosinski 5′(p), Mateta 45+2′(p) – Ut 36′, Sent Džust 82′(ag)

RB Lajpcig – Frajburg 3:0(1:0)
Konate 26′, Sabicer 70′(p), Anhelinjo 89′

Štutgart – Ajntraht 2:2(2:0)
Gonzales 17′(p), Kastro 37′ – Andre Silva 61′, Abraham 75′

Union Berlin – Arminija 5:0(3:0)
Endo 3′, Endriš 13′, Beker 45+2′, Kruze 52′(p), Tojhert 89′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ružna slika pred derbi: Tuča Delija i Grobara

Navijači Crvene zvezde i Partizana sukobili su se ovog popodneva uoči 173. večitog derbija koji će biti odigran na...

POVEZANE OBJAVE