Drame u Volfsburgu i Leverkuzenu, ”vukovi” i ”farmaceuti” još uvek nenačeti

Mečevima u Volfsburgu i Leverkuzenu okončano je 7. kolo nemačke Bundeslige.   

Svašta se događalo u finišu meča u gradu automobila, a nije tako izgledalo nakon 25 minuta igre. Renato Stefen u 5. te Holanđanin Vut Veghorst u 25. minutu doneli su kapitalnu prednost domaćinu. Mogao je Volfsburg sve da reši u 82. minutu, ali je Veghorst promapio penal. U tom trenutku to nije izgledalo toliko tragično, ali je moglo biti. Jermenski internacionalac Adamjan smanjio je u 87. minutu, a u poslednjem napadu gostiju dosuđen je penal za njih, zbog igranja rukom Maksimilijana Arnolda. Penal je izveo Munas Dabur, ali je njegovu nameru prozreo golman domaćih Kastels, pa su bodovi ostali u Volfzburgu. Hofenhajm lako pobeđuje u Evropi, ali je u Bundesligi bez trijumfa već pet kola, još od one pobede nad Bajernom. Volfsburg još nije izgubio, ali mu je ovo bila tek druga pobeda u sedam kola.   

Da ćemo uživati u spektaklu na ”Baj areni” znali smo i pre okršaja Bajera i Menhengladbaha. Na kraju smo dobili i više nego što smo se nadali, sedam golova, preokret i pobeda domaćina od 4:3. Obe ekipe imale su uspešan evropski nastup pred međusobni meč, Leverkuzen je pobedio u Izraelu, a ”ždrepci” su zgromili Šahtjor u Ukrajini u Ligi šampiona sa 6:0. U tom stilu počeli su i meč u Leverkuzenu, kapiten Lars Štindl je iz penala postigao gol u 18. minutu. To je neutralisao Lukas Alario, svojim prvim golom u 27. da bi samo tri minuta kasnije Štindl ponovo bio uspešan, ovog puta iz igre. Ipak, Argentinac nije želeo da zaostaje za njim, pa je izjednačio u 41. minutu, nadvisivši u skoku golmana gostiju Zomera. Bio je to sedmi gol u prvenstvu Lukasa Alarija, koji sada u leđa gleda samo Robertu Levandovskom.   

U drugom poluvremenu ”farmaceuti” su bili bolji, mada je odluka pala u poslednjih dvadeseta minuta. Prvo je Bejli iskoristio loše postavljanje Zomera, a onda je Baumgartlinger doneo dva gola prednosti domaćima. Borusija je uspela samo da postigne još jedan gol, bilo je to u poslednjim sekundama kada je glavom pogodio Lazaro. Bajer je još bez poraza i na deobi je trećeg mesta sa Dortmundom. Posle poraza u Leverkuzenu, tek drugog u prvenstvu, Menhengladbah je pao na sedmu poziciju.

Volfsburg – Hofenhajm 2:1 (2:0) Stefen 5′, Veghorst 25′ – Adamjan 87′
Leverkuzen – Menhengladbah 4:3 (2:2) Alario 27′ 41′, Bejli 68′, Baumgartlinger 82′ – Štindl 18′(p),30′, Lazaro 90+4′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE