Belgijanci brzo rešili engleski rebus, Italija preuzela vođstvo u grupi, Eriksen srušio “ribare” sa penala [VIDEO]

Kompletirano je peto kolo drugog izdanja Lige nacija.

Belgija je bila blizu plasmana na završni turnir, ali je njihov prolaz, već večeras, sprečio Kristijan Eriksen. Fudbaler Intera realizovao je penal za Dansku u 92. minutu duela sa Islandom i doneo svojoj reprezentaciji trijumf od 2:1. I prvi gol za ”vikinge” postigao je Eriksen sa bele tačke, ali je hladan tuš za domaćina usledio u 85. minutu kada je Kjartarson izjednačio. Ipak, Islanđani nisu uspeli da po prvi put u istoriji izbegnu poraz od Danske, pošto je domaći tim dobio još jedan penal u sudijskoj nadoknadi.

U istoj grupi Belgija je za samo 24. minuta rešila sve dileme u meču sa Engleskom. U reprizi borbe za treće mesto na poslednjem Mundijalu, opet su slavili ”Crveni đavoli”. Belgija je povela golom Tilemansa u 10. minutu, a onda je Dris Mertens iz slobodnog udarca savladao Pikforda u 24. U preostalom delu meča golova više nije bilo, mada je prilika, posebno u finišu meča, bilo na obe strane. Sada Belgija ima 12 bodova, ali je Danska sa 10 još igri, pošto se u poslednjem kolu sastaju ove dve selekcije u Briselu. Englezi će ostati treći, dok je Island bez bodova i seli se u B diviziju.

U grupi 1 Italija je, kolo pre kraja, preuzela prvo mesto. ”Azuri” su pobedili Poljsku 2:0 u Ređo Emiiliji i sada imaju bod više od Holanđana na drugom mestu, pa im je dovoljno da pobede u Bosni u sredu, da bi se plasirali na završni turnir. Italija je povela Žoržinja sa bele tačke u 27. minutu, a prekršaj za najstrožu kaznu načinio je Krišovijak. Od 77. minuta Poljaci su igrali sa igračem manje zbog isključenja Goralskog, koji je napravio grub faul na sredini terena. Ubrzo je Berardi postigao drugi gol za domaćina i tako stavio tačku na ovaj meč.

U B diviziji se, pored meča u Budimpešti, igralo i u Austriji i Češkoj. Austrijanci su u finišu preokrenuli protiv Severne Irske i preuzeli prvo mesto, ali je jedan meč u ovoj grupi odložen. Utakmica između Rumunije i Norveške nije odigrana zbog zaraze koronavirusom većine fudbalera selekcije iz Skandinavije. Norveška neće igrati ni utakmicu šestog kola u Austriji, pa ostaje da se vidi šta će biti epilog u ovoj grupi.

Češka je minimalnim rezultatom, golom Daride, pobedila Izrael. U ovoj grupi Škotska ima 10 bodova, ali je Češka prati sa devet. U poslednjem kolu Česi igraju sa Slovacima, koji su im učinili uslugu pobedivši Škote, dok će dželat Srbije igrati protiv Izraela u gostima.

Odigrane su dve utakmice C divizije, Grci su slavili u Moldaviji, a Slovenija je, tek golom sa bele tačke u sudijskoj nadoknadi, pobedila selekciju FS Kosova sa 2:1. Slovenci su zadržali prednost od dva boda u odnosu na Grke.

Liga A:

Belgija – Engleska 2:0 (2:0)
Tilemans 10′, Mertens 24′

Danska – Island 2:1 (1:0)
Eriksen 12′(p),90+2′(p) – Kjartarson 85′

Italija – Poljska 2:0 (1:0)
Žoržinjo 27′(p), Berardi 84′

Liga B:

Austrija – Severna Irska 2:1(0:0)
Šaub 81′, Grbić 87′ – Magenis 75′

Češka – Izrael 1:0 (1:0)
Darida 7′

Mađarska – Srbija 1:1 (1:1)

Rumunija – Norveška – odloženo

Liga C:

Moldavija – Grčka 0:2 (0:2)
Fortunis 32′, Bakasetas 41′

Slovenija – tkz Kosovo 2:1 (0:0)
Kurtić 63′, Iličić 90+3′(p) – Murići 58′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Makedonac najkorisniji igrač VTB lige

Košarkaš Uniksa Nenad Dimitrijević proglašen je za najkorisnijeg igrača ligaškog dela sezone VTB lige. Klub iz Kazanja je prvi put...

POVEZANE OBJAVE