Sjajan meč u Londonu: Tim nadvisio Nadala u dva taj-brejka

Dominik Tim – Rafael Nadal 2:0 (7:6(7), 7:6(4))

Dominik Tim savladao je Rafalea Nadala u drugom kolu grupe “London 2020” na Završnom turniru u “O2 Areni”.

U prvom setu vodila se izjednačena borba, nije viđena nijedna brejk lopta, pa je o pobedniku odlučio taj-brejk. Nadal je imao prednost od 5:2, potom i dve set lopte, ali je Austrijanac sjajno igrao važne poene i uspeo da povede nakon jednog časa i 13 minuta igre atomskog tenisa.

Nadal je na startu drugog seta imao brejk loptu, koju je Tim spasao, ali je uspeo da oduzme servis velikom rivalu u sedmom gemu i povede sa 4:3. Međutim, Španac je potom doživeo strahovit pad u igri, a Tim je nastavio da igra na visokom nivou, vratio brejk poveo sa 5:4 i imao tri meč lopte na Nadalov servis.

Veliki šampion je još jedanput pokazao kakav je as, spasio je sve tri meč lopte i potom uveo set u taj-brejk. Ipak, Tim je bio bolji takmac u odlučujućem gemu i na kraju petu meč loptu pretvorio u trijumf, nakon dva časa i 27 minuta borbe.

Austrijanac je lider grupe “London 2020” sa dve pobede, dok Nadal sada ima skor 1:1. Od 21 čas u “O2 Areni” se sastaju Grk Stefanos Cicipas i Andrej Rubljov, koji su upisali po poraz na startu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAJBOLJI IGRAČ SVETA: Đoković vidi Partizan na F4 EL!

Košarkaši Partizana večeras dočekuju Olimpijakos u 32. kolu Evrolige. Crno-beli imaju i dalje šanse za plasman u plej-in. Juče je...

POVEZANE OBJAVE