Sjajni Beron nije pomogao Zenitu, Lučićev Bajern bolji od Vasinog Efesa

Košarkaši Bajerna savladali su Anadolu Efes rezultatom 74:71 u utakmici 9. kola Evrolige.

Efes i dalje ne može da nađe pravi ritam i krene da vezuje pobede u kontinuitetu. Nakon tri uzastopna trijumfa, došao je i tesan poraz od Bajerna i to u Istanbulu.

Moglo je i drugačije da se završi, ali je Vasilije Micić promašio trojku za izjednačenje, a i sjajan je u odbrani u finišu bio Vladimir Lučić koji je u poslednjih minut i po imao tri defanzivna skoka. Meč je okončao sa devet.

Micić je bio dvocifren sa 12 poena, dok je Lučić, za razliku od prethodnih mečeva, ovaj odigrao ispod poenterskog proseka i imao sedam postignutih poena. Ipak, sa devet skokova i dve asistencije je doprineo trijumfu svog tima na teškom gostovanju.

Iako je Zenit imao šuterski raspoloženog Bilija Berona, ni to nije pomoglo da se u Sankt Peterburgu savlada Himki predvođen Aleksejem Švedom.

Bili je bio tu samo da šutira. Veći deo statističkih kolona ostavio je praznim. Gađao je za tri poena šest od 10, a perfektan je bio sa linije penala (6/6) okončavši susret sa 23 poena. Međutim, Aleksej Šved je uz pomoć Erika Mekoluma uspeo da donese pobedu Himkiju. Dvojac je postigao ukupno 43 poena (24+19) i gosti iz Podmoskovlja su došli i do druge pobede u sezoni.

Zenit – Himki 83:88
(27:19, 20:25, 20:19, 16:25)

Efes – Bajern Minhen 71:74
(23:22, 14:20, 20:8, 14:24)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Barcokas iznerviran: Predsednik Panatinaikosa me mesecima napada

Predsednik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos je isprozivao Jorgosa Barcokasa da je provocirao navijače, a Olimpijakos je stao u odbranu trenera i pozvao Vladu...

POVEZANE OBJAVE