Đoković loš protiv Medvedeva, za plasman u polufinale protiv Zvereva

DanilMedvedevNovakĐoković 2:0(6:3, 6:3)

Novak Đoković je doživeo prvi poraz na ATP finalu u Londonu. Njega je u drugom kolu grupe ”Tokio 1970” pobedio Danil Medvedev, u dva seta, sa 6:3, 6:3, posle samo sat i 22 minuta igre.

Bila je to dosta slaba partija najboljeg tenisera sveta, koji je održavao ravnotežu samo u prvih šest gemova, dok je u preostalom delu meča dominirao ruski teniser, koji je ovim trijumfom obezbedio plasman u polufinale sa prvog mesta u grupi.

Naporan prvi set, na kraju je Medvedev lako dobio, bar sudeći po rezultatu, uz dva brejka viška. Držao je Đoković nekako svoj servis do 3:3, mada je u trećem gemu spašavao dve vezane brejk lopte rivala. Taj sedmo gem je presudio u prvom setu, bio je najduži u meču, a može se nazvati pravim rolekosterom. Prvo je Medvedev stigao do 15:40 i nove dve brejk lopte, koje je Đoković pametnim servisima neutralisao. Onda je naš teniser četiri puta uzastopno imao gem loptu, ali je po pravilu birao loša rešenja u dosta izglednim situacijima. Previše se oslanjao na skraćene lopte, koje mu nisu polazile za rukom. Ponovo je Rus došao do brejk prilike, pete u gemu, koju je napokon realizovao. Naredna tri gema nisu trajala koliko taj sedmi. Medvedev je dobio svoj servis gem, a onda mu je Đoković, sa tri dvostruke servis greške, pomogao da dođe do još jednog brejka, a samim tim i do prvog seta.   

U prvom gemu drugog seta servirao je ruski teniser. Ubitačnim servisima dobio ga je za manje od minut, dok je Novak ponovo mučio sa gemom u kome je imao početni udarac. Spasio je prvi igrač sveta jednu brejk loptu, ali ne i drugu, pošto je forhend izbacio u aut. Uspeo je Đoković da dođe do svoje prve brejk šanse u narednom gemu, ali je i nju upropastio nerezonskim drop šotom. Medvedev nije dozvolio drugu priliku, odservirao jedva asa i poveo sa 3:0. Pokazao je najzad malo energije Đoković, dobio svoj gem, malo namučio Rusa kod njegovog servisa, ali je ostala prednost brejka za Medvedeva i 4:1 u drugom setu. I u naredna dva gema ista meta – isto odstojanje. Teniseri dobijaju svoj servis gem i Medvedev dolazi na prag trijumfa, vodi sa 5:2. Jednostavno nije postojao način da Đoković uzvrati brejkom i produži set, samim tim i meč, pošto je Medvedev kod 5:3 još jednom sigurno servirao, stigao do dve vezane meč lopte, a realizovao je prvu.

Posle dva kola u grupi ”Tokio 1970” Medvedev ima dve pobede i sa prvog mesta ide u finale. Drugog polufinalistu daće duel Đokovića i Aleksandra Zvereva, a pobednik tog meča, već je poznato, igraće u polufinalu protiv Dominika Tima, pobednika grupe ”London 2020”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BILI NADOMAK KAPITALNOG BREJKA: Gostuje Zvezda, SC pušta karte u prodaju

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobedili su Studentski centar u prvom meču četvrtfinala ABA lige. Nisu do trijumfa došli lako, već...

POVEZANE OBJAVE