Rafa se ne slaže sa Novakom: Želim ljudski faktor u tenisu

Drugi teniser sveta Rafael Nadal ne slaže se sa Novakom Đokovićem da linijske sudije treba da se isključe sa mečeva.

Đoković je, posebno nakon incidenta na Ju-Es openu, istupio sa rečima da su linijske sudije suvišne na teniskim terenima i da sve situacije može da proveri računar s čime se Nadal ne slaže.

 Svako ima pravo na mišljenje i sva ona su validna, ne želim da stvaram svađu. Volim kada teren izgleda na tradicionalni način, sa linijskim sudijama, ali video sam šta je Đoković rekao na Rolan Garosu, kako on smatra da nam nisu potrebni. Ne mislim da je jedan stav bolji od drugog, svako ima pravo na svoju viziju sporta. Lično volim više kada su sudije tu, ali čovek mora da se navikne na sve okolnosti – kazao je Nadal.

Ipak, Španac misli da su određene promene potrebne tenisu, ali ne u smeru koji preferira Đoković.

– Ako me pitate šta bih voleo da vidim u budućnosti, verujem da ima prostora za napredak u našem sportu jer tenis se nije mnogo menjao u poslednjih 50 godina, u poređenju sa ostalim sportovima. To je realnost, ali istovremeno mislim da ovo nije pravi način da ,,šou” bude veći – istakao je Nadal.

On je još jednom ponovio, ironično, da je tehnologija u nekom višem smislu, suvišna u tenisu.

– Na kraju krajeva, možemo da kažemo i da sudija u stolici nije potreban, ako već idemo u tom smeru. Može i umesto njega da bude video analiza, pa pitamo tehnologiju ako imamo neku nedoumicu, tu je i sat koji mere vreme između poena… Na kraju možemo samo nas dvojica da budemo na terenu, to je moguće s aspekta tehnologije. Ali ponavljam, želim da vidim sudije jer želim ljudski faktor u sportu, to mu daje više vrednosti i dostojanstva – zaključio je Španac.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE