Nadal slomio Cicipasa za plasman u polufinale Završnog turnira

Rafael Nadal – Stefanos Cicipas 2:1 (6:4, 4:6, 6:2)

Rafael Nadal izborio je plasman u polufinale Završnog turnira, trijumfom protiv prošlogodišnjeg pobednika Stefanosa Cicipasa u odlučujućem meču grupe “London 2020”.

Španski as je u prvom setu u “O2 Areni” u Londonu odigrao najbolje kada je bilo najpotrebnije i uspeo je da dođe do brejka u devetom gemu, koji je kasnije servisom materijalizovao u vođstvo od 1:0.

Cicipas je uzvratio u drugom delu igre. Spasio je brejk loptu u prvom gemu, a potom držao svoj servis do kraja, kada su mu se ukazale prilike na Nadalov servis u 10. gemu. Španac je napravio duplu grešku na drugu set loptu i Grk je stigao do izjednačenja.

Međutim, u trećem setu Nadal je potpuno nadigrao Cicipasa. Nakon razmene brejkova na startu, 13-ostruki pobednik Rolan Garosa je još dva puta oduzeo servis svom rivalu za konačan trijumf nakon dva časa i četiri minuta.

Nadal kao drugopslasirani u grupi u polufinalu igrati protiv Rusa Danila Medvedeva, koji je prvi u grupi “Tokio 1970”. Dominik Tim čeka pobednika duela između Novaka Đokovića i Aleksandera Zvereva, koji se igra u petak od 15 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NOVI SKANDAL U SRPSKOJ KOŠARCI: Srpski košarkaš suspendovan zbog korišćenja kokaina

Nakon što je zbog nameštanja utakmica izrečena doživotna suspenzija Marku Radonjiću, nekadašnjem košarkašu FMP-a i Borca, novi skandal potresa...

POVEZANE OBJAVE