“Kneževi” srušili šampiona, Bordo opio Ren

Obećavajuće je počelo 11. kolo francuske Lige 1. U prva dva meča dogodila su se iznenađenja, a poraženi su predstavnici ove zemlje u Ligi šampiona.

U prvom meču Ren je vezao treći prvenstveni poraz, dozvolivši Bordou da zahvaljujući jednom golu odnese sva tri boda. Da sve bude gore po domaćina jedini strelac bio je njihov bivši fudbaler, Hatem Ben Arfa, koje je ovo prvi pogodak u dresu Žirondinaca. On je u 37. minutu promešao odbranu Rena, a onda precizno tukao sa ivice kaznenog prostora. Ren već u utorak igra protiv Čelsija u 4. kolu Lige šampiona.

Neverovatne stvari dešavale su se u Kneževini. Golovima Kilijana Mbapea Pari Sen Žermen je vodio 2:0 protiv Monaka u 37. minutu, a do poluvremena su “sveci” još dva puta ubacivali loptu u mrežu domaćina. Međutim, oba pogotka su poništena zbog ofsajda, prvo Kenu, a onda i Mbapeu. U nastavku je viđen nesvakidašnji preokret. Kevin Foland, letošnje pojašanje Monaka iz Leverkuzena, prvo je smanjio na 2:1 u 52. minutu, da bi isti fudbaler, na asistenciju Seska Fabregasa, poravnao u 66.

Veliku grešku Dijaloa u 82. minutu iskoristio je Foland, ukrao mu loptu, pa je štoperu Parižana ostalo samo da ga sruši u kaznenom prostoru. Defanzivac gostiju je dobio crveni karton, a Fabregas sa bele tačke postigao treći gol za doaćina, kojim je Monako došao do pobede nad šampionom. Strahinja Pavlović bio je na klupi Monaka, ali nije ulazio u igru. PSŽ je ostao lider na tabeli, a u narednom kolu Lige šampiona dočekaće nemački Lajpcig.

Ren – Bordo 0:1(0:1)
Ben Arfa 37′

Monako – Pari Sen Žermen 3:2(0:2)
Foland 52′,66′, Fabregas 83′(p) – Mbape 25′, 37′(p)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLE RUSIJE I KIPRA: Orlovi u novim dresovima, evo kako im stoje (FOTO)

Fudbaleri Srbije odigrali su prva dva test meča pred Evropsko prvenstvo. Ubedljivo su poraženi od Rusije u Moskvi sa 4:0....

POVEZANE OBJAVE