Haland rafalom razorio Berlin, Bajern bez 20. uzastopne pobede protiv Verdera, Volfsburg i “farmaceuti” još bez poraza [VIDEO]

Posle utakmica osmog kola zakomplikovala se situacija na vrhu tabele u nemačkoj Bundesligi.

Bajern je ostao bez dva boda u duelu sa Verderom, i to ne bi bila senzacija sama po sebi, da Bavarci nisu pobedili na 19 uzastopnih mečeva tim iz Bremena. Ali, svakoj seriji jednom dođe kraj, pa tako i ovoj. Goste je u vođstvo doveo Egeštajn u 45. minutu, a izjednačio je Koman, preciznim udarcem glavom u 62. Napadao je Bajern do kraja meča, ali bez uspeha. U timu Verdera nije bilo Miloša veljkovića koji je povređen.

Kiks Bajerna nije iskoristio Lajpcig koji je osvojio samo bod u Frankfurtu. Tu su se timovi držali tradicije, pošto u u deset međusobnih utakmica ove dve ekipe nikad nije slavila gostujuća. U finišu prvog poluvremena Ajntraht je poveo golom Barkoka, ali je izjednačio Poulsen u 57. minutu. Danski reprezentativac je u igru ušao na poluvremenu, a postigao je stvarno efektan gol. Za domaćina je igrao Filip Kostić, a Ajntraht je izgubio samo od Bajerna u dosadašnjem delu prvenstva.

Najviše golova u popodnevnim mečevima bilo je u Sinshajmu gde su Hofenhajm i podelili bodove igrajući 3:3. ”Švabe” su nastavile seriju bez poraza koja se protegla na sedam uzastopnih mečeva. U tim Hofenhajma vratio se Andrej Kramarić, koji je bio zaražen koronavirusom i nije igrao od trećeg kola. Hrvat je postigao gol sa bele tačke, a to mu je sedmi u prvenstvu. Bod gostima doneo je Kempf u trećem minutu nadoknade. Menhengladnah je ostao bez pobede protiv Augzburga i ako je imao gol prednosti i igrača više. Nojhaus je postigao gol za ”ždrepce” u 5. minutu, ali je konfuzna odbrana domaćih dozvolila Kaliđuriju da poravna u 88.

Bez poraza su i dalje Leverkuzen i Volfsburg. Obe ekipe upisale su pobede na gostovanju u ovom kolu. Bajer je slavio u Bilefeldu sa 2:1. Bejli je doveo goste u prednost, ali je posle komičnog autogola golmana Hradeckog domaćin izjednačio u 47. Naime, finski golman je u pokušaju da ispuca loptu koja mu je vraćena, nezgodno je zakačio felšom i poslao u sopstvenu mrežu. Pobedu ”farmaceutima” doneo je fudbaler koji se uveliko povezuje sa Crvenom zvezdom. Austrijski reprezentativac, Aleksandar Dragović, bio je precizan u 88. minutu za trijumf gostiju koji ih je primakao lideru na samo bod razlike. Šalke nije pobedio ni na 24. uzastopnom meču u Bundesligi. Ovog puta nije stigao ni do boda na svom terenu, pošto je ceo plen odneo Volfsburg. ”Vukovi” su sav posao završili u prvom delu prvog poluvremena kada su Veghorst i Šlager tresli mrežu ”rudara”.

U poslednjem meču dana Dortmund je posle preokreta slavio u Berlinu. Herta je dobila prvo poluvreme golom Kunje, ali je fantastični Erling Haland za samo 15 minuta u nastavku postigao tri gola i rešio pitanje pobednika. Ipak, tu nije bio kraj goleadi, domaći su postigli još jedan gol, opet je Kunja bio strelac, ovog puta sa penala, dok je Haland postigao i četvrti gol, a u strelce se upisao i Gerero.

Arminija – Leverkuzen 1:2 (0:1)
Hradecki 47(ag) – Bejli 27′, Dragović 88′

Menhengladbah – Augzburg 1:1 (1:1)
Nojhaus 5′ – Kaliđuri 88′

Bajern – Verder 1:1 (0:1)
Koman 62′ – Egeštajn 45′

Hofenhajm – Štutgart 3:3 (1:2)
Baumgartner 16′, Sesenjon 48′, Kramarić 71′(p) – Gonzales 18′, Vamangituka 27′, Kempf 90+3′

Šalke – Volfsburg 0:2 (0:2)
Veghors 3′, Šlager 24′

Ajntraht – Lajpcig 1:1 (1:0)
Barkok 43′ – Poulsen 57′

Herta – Dortmund 2:5 (1:0)
Kunja 33′,79′(p) – Haland 47′, 49′, 62′,79′, Gerero 70′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE