Zvezda za nastavak perfekcije, Partizan za potpuno buđenje

Kakve god forme bila, kakva god situacija bila u timovima i koji god deo sezone bio – večiti derbi uvek ima posebnu važnost.

Ovaj je, prema statističkim parametrima, derbi koji pravi prevagu u ukupnom skoru ABA lige, s obzirom na to da su između Partizana i Crvene zvezde odigrana 42 meča i skor u regionalnom takmičenju je izjednačen – 21:21. Neko će se dičiti već kasno večeras.

Crvena zvezda je tokom leta skrojila tim koji može da bude konkurentan za Top 8 Evrolige, ali im rezultati u tom takmičenju za sada ne obećavaju tako nešto. Dok u ABA ligi imaju perfektan učinak iz sedam kola, uz poteškoće samo protiv Mege i Zadra u prošlom kolu, izabranici Saše Đorđevića igraju promenljivo u Evroligi i nikako da vežu nekoliko pobeda koje bi ih u ovakvom stanju Evrolige, lansiralo nekoliko pozicija iznad trenutne 12.

Nosilac igre je svakako Džordan Lojd, ali njega nije bilo u nekim utakmicama kada ne ide za Zvezdu, da pogura ekipu i pokuša da unese potrebni momentum za seriju poena koji će crveno-belima doneti pobedu. Umesto toga, šut mu je bio ispod nivoa, uslede neke loše odluke kada ima posed i Zvezda ostane kratkih rukava. Ipak, na njega će biti uprte sve oči i večeras, jer je uprkos tome, najbolji igrač crveno-belih, ujedno i najbolji strelac. Apsolutno, nije tu samo do Lojda, dosta je igrača koji umesto njega mogu da istupe, poput Džonija O’Brajanta, Lengstona Hola, Korija Voldena, ali glavno oružje Zvezde u situacijama kada ništa ne ide, posebno na domaćem parketu su navijači.

Naravno, isti problem ima i Partizan, kao i ostatak timova u Evropi, ali crno-beli imaju neke druge poteškoće o kojima moraju da brinu. Povrede Ognjena Jaramaza i Erika Mike, za glavobolju Saša Filipovskog, dopunio je juče Markus Pejdž, koji je polomio nos i kojeg neće biti na večitom derbiju večeras.

I to je stiglo taman kada je Pejdž hvatao zalet i prepoznatljivu formu. Prošle sedmice je ubacio 25 poena Huventudu i odigrao meč sezone, te će svakako njegovo prisustvo i šut nedostajati Partizanu u Hali sportova ,,Ranko Žeravica”. Uteha za Filipovskog je povratak Mozlija, koji je odigrao svoje prve minute pod palicom slovenačkog trenera u pomenutom meču i pobedi nad Huventudom.

Filipovski i dalje nije osetio ukus poraza na klupi Partizana za četiri utakmice na klupi tog tima, pa će tako jedan od dvojice trenera morati da prekine svoj perfektan niz. Saša ili Sašo, pitanje je sad?

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda pustila u prodaju karte za TSC

Fudbaleri Crveni zvezde će u četvrtak dočekati na svom terenu TSC u derbiju 33. kola Superlige Srbije. Crveno-beli su obavestili...

POVEZANE OBJAVE