LE: Nemci radili i za Zvezdu, remi u Lilu i Bragi, ubedljive “tobdžije” [VIDEO]

Odigrana je prva polovina utakmica 4. kola Lige Evrope.

Švajcarski šampion zabeležio je važnu pobedu u Sofiji i sada je blizu plasmana u nokaut fazu. Drugi meč grupe odigraće Kluž i Roma. Jedini strelac za ”mlade momke” bio je Nsame, a Miralem Sulejmani je ceo meč presedeo na klupi. Jedan meč igran je i u grupi B, a Arsenal je bio ubedljiv u Norveškoj. Posle 0:0 u prvih 45 minuta u Moldeu u nastavku je Arsenal dodao gas, poveo preko Pepea, a onda su pogađali i Nelson i Balogun.

Braga je povela sa 3:2 u 90. minutu protiv Lestera, ali je Vardi poravnao u 95. minutu. Ipak, na ruku Portugalcima išao je poraz AEK-a u Atini protiv Zorje. Za domaći im je igrao Krstičić, a AEK je kod 0:0 ostao sa igračem manje, pa su Ukrajinci usepli da kapitalizuju brojčanu prednost i dođu do prvih bodova.

Milan nije uspeo da se revanšira LIlu za ubedljiv poraz od pre tri sedmice, ali je ostao neporažen na severu Francuske. Poveo je MIlan golom Kastiljeha na početku drugog poluvremena, ali je brzo poravnao Bamba. Sparta je i drugi put pobedila Seltik, ponovo su Česi to uradili na identičan način rezultatom 4:1, mada su Kelti prvi poveli. Biće zanimljivo u ovoj grupi, Lil ima 8, Milan 7, a Sparta 6 bodova.

Makabi i Viljareal su podelili bodove u Tel Avivu, čime zadovoljniji mogu da budu gosti. U istoj grupi Sivaspor je slavio posle preokreta protiv Karabaga i ostao u trci za plasman u nokaut fazu. Formalni domaćin bio je šampion Azerbejdžana, ali se meč igrao u Istanbulu. Jedan meč odigran je u J grupi, a belgijski Antverp revanširao se LASK-u za poraz iz prošlg kola i to sa kamatom. Gosti su slavili sa 2:0 i osamili se na prvom mestu bar do završetka meča Totenhem – Ludogorec.

Veliki korak ka evropskom proleću napravio je zagrebački Dinamo. ”Modri” su slavili u Austriji protiv Volfsbergera sa 3:0, a sva tri gola pala su u drugom poluvremenu. Za domaći tim u drugom poluvremenu igrali su Dejan Joveljić i Nemanja Rnić. Dinamo još nije primio gol na četiri utakmice. Bez golova završen je meč u Moskvi, a slađi bod nosi Fejnord iz Roterdama.

Hofenhajm se dugo mučio da zatrese mrežu Slovana u Liberecu, ali je na kraju upisao i četvrtu uzastopnu pobedu, pa narednog četvrtka bez imperativa dolazi u Beograd na megdan Crvenoj zvezdi. Prvi pogodak za nemački tim postigao je Baumgartner u 77. minutu, a konačni rezultat postavio je Andrej Kramarić sa bele tačke u 90. Hofenhajm ima maksimalnih 12 bodova, Zvezda je na 9, dok je LIberec ostao sa tri boda.

Grupa A:

CSKA Sofija – Jang Bojs 0:1 (0:1)

Grupa B:

Molde – Arsenal 0:2 (0:0)

Grupa G:

Braga – Lester 3:3 (2:1)
AEK – Zorja 0:3 (0:0)

Grupa H:

Lil – Milan 1:1 (0:0)
Sparta – Seltik 4:1 (2:1)

Grupa I:

Makabi T.A. – Viljareal 1:1 (0:1)
Karabag – Sivaspor 2:3 (1:1)

Grupa J:

LASK – Antverp 0:2 (0:0)

Grupa K:

Volfsberger – Dinamo Zagreb 0:3 (0:0)
CSKA Moskva – Fejnord 0:0

Grupa L:

Liberec – Hofenhajm 0:2 (0:0)
Gent – Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE