Obradović: Očekujem bolji period

Crvena zvezda je poražena od Anadolu Efesa u utakmici 11. kola Evrolige.

Trener crveno-belih Saša Obradović uzroke poraza pronašao je u slaboj energiji svog tima i kvalitetu protivnika.

Energetski nismo mogli da pratimo meč 40 minuta. To je najveći razlog poraza. Bez obzira na to što im fale odlični igrači Micić, Boboa, Danston i Plajs, ekipa koja je tu ima kvalitet, poene… Energetski su mogli da odigraju jednu utakmicu, a mi smo se dosta patili na tom planu. U samoj pripremi nismo mogli previše taktički da reagujemo, više je bila regeneracija ekipe, ali pravi kvalitet igrača poput Larkina, Simona, Moermana smo mogli da vidimo večeras. Svaka manja situacija, završetak napada, primer je kada se vidi čist kvalitet, rekao je Obradović, a preneo klupski sajt.

Zvezda je na ovom meču igrala bez O′Brajanta i Hola, a Obradović veruje da dolaze bolji dani, jer će ekipa imati više vremena za treninge.

Ne bih da tražim izgovore. To nam je – što nam je. Svi imaju problema. Sa dva kvalitetna igrača smo mogli da držimo ritam. Danas nisu mogli da nam pomognu i dobro je da sada imamo pauzu da malo osvežimo ekipu, uz raspored koji nije lakši i nema lakih protivnika, ali ćemo uz manje putovanja moći da radimo na formi ekipe. Očekujem bolji period. Da vidimo prvo, da se oporavimo, da porazgovaramo šta smo mogli da uradimo u nekim situacijama, što se tiče osnova igre, da pokušamo da to popravimo i da pokušamo da imamo i malo treninga, a ne samo da treniramo kroz utakmice, što nikad nije bilo dobro, dodao je trener Crvene zvezde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Murinjo ne prašta tako lako: “Sa tim čovekom ne želim više nikad raditi”

Žoze Murinjo je trenutno bez kluba nakon što je u januaru dobio otkaz nakon dvie i po sezone...

POVEZANE OBJAVE