Stanković: Idemo korak po korak ka istoriji

Crvena zvezda je trijumfom u Gentu gotovo obezbedila plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Strateg crveno-belih Dejan Stanković čestitao je svojim igračima na pruženoj partiji.

Čestitam igračima na fenomenalnoj borbi. Rekao sam juče da se nećemo braniti, a ako smo to uradili, onda je to bilo organizovano. Dobro smo spremili utakmicu, čekali naše šanse i iskoristili ih. Polako idemo ka cilju i ka tome da proleće provedemo u Evropi. Pobedu bih posvetio igračima koji su ostali u Beogradu, što zbog korona virusa, što zbog povreda i umora. Videli ste i sami da nisam lagao kad sam rekao da smo tim i da su za mene svi starteri. To smo pokazali danas, pobedom protiv Genta na njihovom terenu. Još jednom čestitam igračima i svima koji su uz nas i koji nam pružaju podršku u dobrim i teškim trenucima, rekao je Stanković, a preneo klupski sajt.

Stanković se osvrnuo na taktiku koja je donela rezultat.

Zašto dati protivniku mogućnost da te kazni u onome u čemu je najbolji? U slučaju Genta to je brzina i igra iza leđa. Trudili smo se da im usporimo napad, kao u košarci, da im ne dozvolimo da kreiraju bilo šta. Polako smo postavljali blokove, spuštali se.. Svako je ispunio ono što je traženo i zaista smo bili svesni odakle mogu da nam zaprete.

Crvena zvezda je na petom gostovanju u Belgiji u istoriji ostvarila prvi trijumf što je još jedan podatak za poštovanje.

Fenomenalno. Sjajan podatak. Lepo je pisati istoriju sa Zvezdom, mislim da je to san svakoga ko dođe u klub, bilo da je rukovodilac, trener, igrač.. Jedni bez drugih ne možemo, drago mi je što smo napravili sjajnu grupu gde svi imamo zajednički cilj. Idemo korak po korak ka istoriji.

Crveno-beli narednog četvrtka od 18.55 časova dočekuju Hofenhajm i pokušaće da dođu i do prvog mesta u grupi.

Dočekujemo Hofenhajm u sledećoj utakmici na našem terenu. Sve je moguće, dokle god postoji šansa da budemo prvi, moramo da verujemo u nju. Ne smemo da spuštamo gard, jer još uvek ništa nije završeno. Upravo je zato fudbal interesantan, jer je čudna igra. Sa ovakvim pristupom, željom, voljom i organizacijom, imamo pravo da se nadamo svemu, kazao je Stanković i posebno pohvalio Aleksu Vukanovića i Njegoša Petrovića.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE