Marjanović jedinstven u poslednjoj deceniji Evrolige

Srpski centar Boban Marjanović može da se ponosi učinkom koji niko osim njega nije uspeo da dostigne u poslednjoj deceniji Evrolige.

Nije bilo rešenja za njega tokom sezone 2014/15 kada je Crvena zvezda izborila plasman u TOP16 fazu Evrolige, a upravo je popularni Bobi bio jedan od najzaslužnijih za taj istorijski uspeh.

Marjanović je tada imao sezonski prosek od 16.6 poena i 10.7 skokova, uz indeks korisnosti od 25.7, što ga je svrstalo među još pet košarkaša u istoriji ovog takmičenja koji su kampanju okončali sa dabl-dabl učinkom. Ujedno, on je prvi i poslednji igrač u ovoj deceniji kojem je to pošlo za rukom!

To samim tim pokazuje koliko je teško učiniti ovakav poduhvat u evropskoj košarci, a najbliži tome da se nađe u odabranom društvu nakon Marjanovića bio je Nik Kalates, koji je prošle sezone imao prosečan učinak od 13.3 poena i 9.1 asistencijom. Takođe, treba navesti da je svih šest košarkaša koji su imali prosek od dabl-dabla u jednoj sezoni to učinili ispunjavajući kolone poena i skokova, pa bi Kalatesov uspeh bio jedinstven da je ostvario samo nekoliko asistencija više.

Pored Marjanovića, na listi košarkaša sa dabl-dabl sezonom nalaze se Tanoka Bird, Mirsan Turkdžan (dva puta), Džozep Bler, Arvidas Sabonis i Dejan Tomašević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Dan kada je KK Partizan postao šampion EVROPE (VIDEO)

Na današnji dan pre 32 godine KK Partizan postao je prvi i jedini srpski klub koji je bio šampion...

POVEZANE OBJAVE