“Švabe” hrabro poginule, Dortmund se dva puta sapleo na isti kamen [VIDEO]

U utakmicama devetog kola nemačke Bundelsige pobede su zabeležili Bajern i Lajpcig, dok je Dortmund neprijatno iznenadio.

Štutgart je doživeo poraz samo u prvom kolu, a onda je nanizao sedam utakmica bez poraza. Ipak, nisu uspeli da niz nastave protiv aktuelnog šampiona i lidera, pa su upisali drugi poraz u sezoni. Ruku na srce ”Švabe” nisu zaslužile poraz. Igrao je Štutgart odlično, većim delom meča Bajern se branio, ali su domaći propustili previše prilika da bi mogli da se nadaju nećem više od časnog poraza. Poveli su domaći golom Kulibalija, posle loše procene golmana Nojera. Usledile su dve kolosalne prilike za Štutgart, koje nisu iskorišćene, i surova kazna Komana na drugoj strani. Usledila je nova greška Nojera i gol domaćih, ali je on poništen zbog prekršaja nad golmanom Bavaraca. Na poluvreme se otišlo sa vođstvom gostiju, a za to je zaslužan najbolji strelac lige Robert Levandovski. U nastavku totalna ofanziva Štutgarta, ali i nesnalaženje pred golom Bajerna, pa je na kraju Daglas Kosta iskoristio jedan kontra napada i postavio konačan rezultat 1:3, što je deveta uzastopna pobeda Bajerna u ovom gradu.

Veliko iznenađenje dogodilo se u Dortmundu. Keln je pobedio Borusiju u komšijskom okršaju i stigao do prve pobede u sezoni. Oba gola za ”jarčeve” postigao je Tunižanin Škiri, koji je postigao tri gola u poslednja dva kola. Da sve bude interesantnije, on je oba pogotka postigao na identičan način, prvo u 9. a onda i u 60. minutu. Oba puta izveden je korner sa leve strane, lopta je prebačena na drugu stativu gde ju je zaboravljeni Škiri slao je u mrežu. Uspeo je Azar da smanji u 74. minutu, ali su ”milioneri” ostali praznih šaka, drugi put uzastopno u Bundesligi na svom stadionu.

Lajpcig se osamio na drugom mestu pobedom nad Arminijom. Anhelinjo i Nkunku su dali golove za ”bikove”, dok je poraz novajlije, sedmi uzastopni, ublažio Klos. Bez pobednika bilo je u Augzburgu, Frajburg je poveo u drugom poluvremenu preko Grifa, ali je bod domaćinu doneo Vargas desetak minuta pre kraja.

Izuzetno uzbudljivo bilo je u Berlinu gde su Union i Ajntraht igrali 3:3. Domaćin je vezao osmi meč bez poraza, još od prvog kola, a gosti su takođe samo jednom izgubili u ovoj sezoni, i to od Bajerna u Minhenu. Za Ajntraht je igrao Filip Kostić koji je asistirao iz prekida Andreu Silvi za njegov drugi gol. Za prvi i treći pogodak gostiju, koji su dali Silva i Bast Dost, asistent je bio Japanac Kamada. Za domaće koji su već u 6. minutu vodili sa 2:0, strelci su bili Endriš jednom i Kruze dva puta.

Augzburg – Frajburg 1:1 (0:0)
Vargas 80′ – Grifo 64′

Dortmund – Keln 1:2 (0:1)
Azar 74′ – Škiri 9′,60′

Lajpcig – Bilefeld 2:1 (1:0)
Anhelinjo 29′, Nkunku 47′ – Klos 76′

Štutgart – Bajern 1:3 (1:2)
Kulibali 20′ – Koman 38′, Levandovski 45+1′, Kosta 87′

Union Berlin – Ajntraht 3:3 (2:2)
Endriš 2′, Kruze 6′(p),82′ – Andre Silva 27′,37′, Dost 79′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE