Uspešne novajlije, Lids i Vest Brom na ”minimalcu” (VIDEO)

Everton – Lids 0:1 (0:0) Rafinja 79′
Vest Bromvič Albion – Šefild Junajted 1:0 (1:0) Galager 13′

Po jedan gol bio je dovoljan Lidsu i Vest Bromu, novim članovima Premijer lige, da osvoje po tri boda u mečevima sa Evertonom odnosno Šefld Junajtedom.   

Everton je doživeo četvrti poraz na poslednjih pet utakmica i od tima koji je bio na vrhu, sve su bliže sredini tabele. Ipak, u današnjem meču protiv Lidsa nema im se šta zameriti, bar što se tiče pristupa igri.Obe ekipe igrale su fudbal bez agrda, sevalo je na sve strane, sijaset prilika, poništenih golova i samo jedan priznat. Postigao ga je Rafinja na efektan način u 79. minutu. Ekipi Marsela Bijesle ovo je već treći trijumf na strani u pet odigranih utakmica, a drugi uzastopni bez primljenog gola.   

Druga ekipa iz Jorkšira nije imala toliko uspeha kao Lids. Šefild Junajted je doživeo i deveti poraz u deset odigranih kola i čvrsto drži poslednje mesto na tabeli bez pobede i sa samo jednim osvojenim bodom. Koliko će još Kris Vajlder provesti na klupi ”oštrica” veliko je pitanje. Duel u Birmingemu vredeo je, kako se to obično kaže, ne tri, nego šest bodova. Sastale su se ekipe sa dna tabele, jedini koje nisu imale pobedu u dosadašnjem toku prvenstva, ali se u Vest Bromu mnogo lakše diše od večeras.    

Tim Slavena Bilića slavio je golom Konora Galagera, postignutom još u 13. minutu meča. Posle izvedenog kornera i odbita, Galager je tukao sa 18 metara i lopta se kroz šumu nogu nekako probila do mreže Ramsdejla. U nastavku su domaći imali više šansi da postignu drugi, nego da gosti daju prvi gol, ali se rezultat viđe nije menjao. U domaćem timu igrao je bivši kapiten srpske reprezentacije Branislav Ivanović, a požuteo je već u 2. minutu. Junajted je ostao prikovan za dno, a Vest Brom je, bar za kratko, napustio zonu ispadanja i sada je 17. sa šest bodova. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Čović: Partizan i Zvezda treba da pričaju, Ostoja i ja više nikada

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović tokom gostovanja na sport Klubu i podkastu "Večiti" je istakao da je u...

POVEZANE OBJAVE