”Ždrepci” bez milosti, Šalke ”popravio” crni rekord (VIDEO)

Menhengladbah – Šalke 4:1 (2:1) Nojhaus 15′, Vent 36′, Tiram 52′, Volf 80′ – Raman 20′

 Borusija je u Menhengladbahu savladala Šalke sa 4:1 i ostavila tim iz Gelzenkirhena na poslednjem mestu sa samo tri osvojena boda.     

Posle današnjeg trijumfa Kelna u Dortmundu, ”rudari” su jedini tim koji nema pobedu u ovom prvenstvu, ali to nije jedina muka ”kraljevsko-plavih”. Šalke je bez pobede u Bundesligi još od januara kada su pobedili na svojoj ”Veltins areni” upravo Borusiju iz Menhengladbaha. Od tada je prošlo 25 kola, računajući prošlu i ovu sezonu. Sada su se ”ždrešpci” osvetili za taj poraz i nastavili sa sjajnim rezultatima, računajući i Ligu šampiona.     

Borusija je povela u 15. minutu golom Nojhausa, ali je pet minuta kasnije izjednačio Raman. Bio je to jedini bljesak gostiju, ali je gol bio izuzetno lep. Do poluvremena je domaći tim ponovo stekao prednost, dogodilo se to u 36. minutu kada je Vent realizovao odlično dodavanje Nojhausa. U nastavku se u strelce upisao prvo Marsel Tiram u 52. minutu, da bi konačan rezultat postavio Austrijanac Hanes Volf desetak minuta pre kraja.     

Menhengladbah je sedmi na tabeli sa 15 bodova, a već u sredu očekuje ih utakmica sezone, u 5. kolu Lige šampiona dočekuju Inter i potreban im je bod da bi obezbedili plasman u osminu finala elitnog takmičenja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NASTAVLJA USPEŠNU LOZU: Srpska stonoteniserka nakon senzacije na korak od Olimpijskih igara!

Srpska stonoteniserka Izabela Lupulesku nalazi se na korak od plasmana na Olimpijske igre koje će se ove godine održati...

POVEZANE OBJAVE