Dva remija za kraj 9. kola Bundeslige, Hofenhajm sedmi meč bez pobede (VIDEO)

Leverkuzen – Herta 0:0
Majnc – Hofenhajm 1:1(1:1) Kvajson 33′ – Bebu 62′

Odigrana su dva poslednja meča 9. kola nemačke Bundeslige, a na terenu su bili predstavnici ove zemlje u Ligi Evrope.   

Bajer iz Leverkuzena je prekinuo niz od pet uzastopnih bundesligaških pobeda, pošto je remizirao bez golova sa Hertom na svojoj ”Baj areni”. Izostanak Lukasa Alarija, ispostavilo se, bio je veliki hendikep za ”farmaceute”, pa oni nisu uspeli da zatresu mrežu gostiju iz prestonice.

Herta je još jednom pokazala da je mnogo opasnija na strani, a ovo im je već sedmi gostujući bod, dok su na svom terenu osvojili samo jedan. U prvom poluvremenu samo po jedna šansa na obe strane. domaći su golu najbliži bili posle šuta Demirbaja, dok je najbolju priliku za Hertu imao Lukebakio. Nastavak je bio još siromašniji sadržajem, ali domaći žale za prilikom Bendera u drugom minutu sudijske nadoknade kada je glavom tukao pored stative. Bajer je treći sa 19 bodova, tri manje od vodećeg Bajerna, dok je Herta na 13. poziciji sa 8 bodova.   

Pred dolazak u Beograd Hofenhajm je skoknuo do Majnca gde je osvojio bod i vezao već sedmi prvenstveni meč bez pobede. Za razliku od Bundeslige, tim iz Sinshajma pobeđuje redom u Ligi Evrope, a duel sa Crvenom zvezdom odlučiće o pobedniku grupe. Majnc je, bar se čini, izašao iz krize. Ovo im je treći uzastopni meč bez poraza, na kojima su osovijoli svih pet bodova u ovom prvenstvu. Domaći su prvi i poveli, strelac je bio Kvajson na dodavanje Boetijusa u 33. minutu.

Ipak, Hofenjhajm je do boda stigao pogotkom Bebua u 62. minutu. Poslednjih desetak minuta tim Sebastijana Henesa igrao je sa igračem manje zbog crvenog kartona Gajgera. Mijat Gaćinović je igrao tek nekoliko desetina sekundi, pošto je u 95. minutu zamenio Andreja Kramarića.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAJBOLJI IGRAČ SVETA: Đoković vidi Partizan na F4 EL!

Košarkaši Partizana večeras dočekuju Olimpijakos u 32. kolu Evrolige. Crno-beli imaju i dalje šanse za plasman u plej-in. Juče je...

POVEZANE OBJAVE