Čelsi će prenoćiti na prvom mestu, novi preokret Junajteda u gostima (VIDEO)

Vest Hem – Mančester Junajted 1:3 (1:0) Souček 38′ – Pogba 65′, Grinvud 68′, Rašford 78′
Čelsi – Lids 3:1 (1:1) Žiru 27′, Zuma 61′, Pulišić 90+3′ – Bamford 4′

   U poslednje dve utakmice subotnjeg programa u Premijer ligi pobede su upisali Mančester Junajted i Čelsi.   

Londonski ”čekićari” imaju za čim da žale posle meča sa Mančester Junajtedom. Mogli su u prvih 45 minuta do vrha da napune mrežu ”Crvenih đavola”, ali su na odmor otišli samo sa golom prednosti. Doduše, postigao je Vest Hem još jedan, na početku meča, ali je on poništen zbog ofsajda. Posle pola sata igre Fornals je dva puta pogađao stativu gola gostiju, a mreže iza leđa Davida de Hee zatresla se napokon u 38. minutu. Izveden je korner, neko je glavom loptu prebacio na drugu stativu gde ju je sačekao prisebni Souček i ubacio u mrežu.   

Tim Dejvida Mojesa nastavio je sa napadima i u drugom poluvremenu, Bouen je imao fantastičnu priliku, a onda je usledila kazna za promašaje. Igrao se 65. minut, akciju je započeo Bruno Fernandeš koji je odložio loptu za Pola Pogbu, a ovaj tukao snažno, ali pre svega precizno i na semaforu je pisalo 1:1. Samo tri minuta kasnije Mejson Grinvud donosi potpuni preokret, čime je potvrdio svoju odličnu formu u poslednje vreme, a momak je tek nedavno napunio 19 godina.   

Rašford je mogao sve da reši u 73. minutu, ali je domaćina spasila stativa, ne i pet minuta kasnije kada je isti fudbaler fantastično dodavanje Mate pretvorio u gol, i istovremeno postavio konačan rezultat. Junajted je drugo kolo uzastopno stigao do pobede u gostima mada je na poluvremenu gubio, prvo u Sautemptonu, a sada i u Londonu. Nemanja Matić nije ulazio u igru. ”Crveni đavoli” su trenutno 4. na tabeli sa 19 bodova i sa utakmicom manje, dok je Vest Hem ostao na 17.   

Čelsi je nastavio sjajan niz rezultata i trenutni je lider Premijer lige. Tim Frenka Lamparda je, uz dosta muke, pobedio Lids sa 2:1, mada su gosti prvi poveli, novim golom Patrika Bamforda već u 4. minutu. Osim po pobedi svojih ljubimaca, navijači Čelsija, kojih je bilo u ograničenom broju na tribinama, pamtiće ovaj meč i po neverovatnom promašaju Tima Vernera u 10. minutu. Nemac je prvo, čini se, sprečio pogodak zaustavivši loptu ispred gol linije, a onda je sa manje od dva metra uspeo da pogodi prečku. Stvarno neverovatan promašaj koji se mora videti, jer ga je teško opisati.   

Imao je Čelsi još prilika pre nego što je Olivije Žiru poravnao u 27. minutu. Francuz je tako postigao pet golova na dva meča i za samo četiri dana, pošto je u sevilji četiri puta tresao mrežu Andalužana. On je odlično reagovao na ubacivanje Džejmsa sa desne strane. To je bio i rezultat prvog poluvremena, mada su šanse imali i jedni i drugi, a Jorkširci su jednom pogodili stativu.   

Prednost ”plavcima” doneo je, raspoloženi za golove ove sezone, Kurt Zuma. On je odlično skočio posle kornera i glavom matirao golmana gostiju Meslijea. Igrao se 61. minut. Tu je, bar se čini, priča o pobedniku bila završena. Mogao je Čelsi da postigne još neki gol i ranije reši sve dileme, ali ovo nije bilo Vernerovo veče. Ipak, nemački reprezentativac se istakao u ulozi asistenta, odlično je pronašao rezervistu Kristijana Pulišića u trećem minutu sudijske nadoknade, a američki internacionalac postavio je konačan rezultat.

Čelsi je prestigao Totenhem i Liverpul koji sutra igraju svoje utakmice, i sa 22 boda nalazi se na čelu tabele. Lids je 13. sa 14 osvojenih bodova. 

   

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati termini utakmica četvrtfinala Kupa Srbije

U sredu 10. aprila, igraju se mečevi četvrtfinala Kupa Srbije, a sada su poznati i termini svih utakmica. Svi mečevi...

POVEZANE OBJAVE