Fudbal za sve pare: Spektakularan remi u Minhenu! (VIDEO)

Bajern – Lajpcig 3:3 (2:2) Misijala 30′, Miler 34′,75′ – Nkunku 19′, Klajvert 36′, Forsberg 48′

 U derbiju kola, ali i prvenstva Nemačke, Bajern i Lajpcig su podelili bodove.   

Fudbal je jednostavna igra kada je majstri igraju, reče neko jednom. Tako je bilo i večeras u Minhenu u sudaru dve najbolje nemačke ekipe. Igrali su šampion Evrope i polufinalista istog takmičenja, pa šta drugo očekivati nego – spektakl.   

Ove ekipe igrale su nerešeno i proletos na ”Alijanc areni”, ali tada uz prisustvo gledalaca i odsustvo golova. Sada je bilo obrnuto. Već na startu gosti su pogodili prečku, posle topovskog udarca Forsberga. Uzvratio je Koman na drugoj strani.   

A onda je počelo s golovima. Odličnu kontru u 19. minutu Nkunku je, na asistenciju Forsberga, pretvorio u vođstvo gostiju. Bajern je izjednačio posle pola sata igre. Koman je proigrao Misijalu, a momak koji je samo pet minuta ranije ušao u igru, donosi poravnanje. Džamal Musijala nema još 18 godina, ali je postigao već treći gol u Bundesligi u ovoj sezoni. Četiri minuta kasnije potpuni preokret. Opet je dodavač bio Koman, a egzekutor, ovog puta, Tomas Miler. Ni tada nije bio kraj golovima u prvom poluvremenu, ni dva minuta nisu prošla, Haidara pronalazi Klajverta, a Holanđanin postiže svoj prvi gol u dresu Lajpciga.    Samo što je počelo drugo poluvreme preokreće Lajpcig. Anhelinjo je pogodio u trepavicu Forsberga i ponovo vode gosti u 48. minutu. Usledio je period nešto mirnije igre, ”bikovi” kontrolišu igru i tako je bilo sve do 75. minuta kada je Koman centrirao, a Tomas Miler postigao svoj drugi, a treći gol za šampiona. Bio je to i konačan rezultat ovog sjajnog meča.   

Na vrhu tabele ostalo je isto pošto su po bod osvojili Bajern, Lajpcig i Dortmund, ali bi poredak mogao da se promeni posle sutrašnjeg gostovanja Leverkuzena u Gelzenkirhenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pioli je bivši, poznato ko ga menja na klupi Milana

Kako prenose italijanski mediji, Stefano Pioli definitivno napušta Milan na kraju sezone. Nekadašnji trener Bolonje, Fiorentine i Lacija je na...

POVEZANE OBJAVE