Remi veče u Bundesligi, Dortmund ne može do vrha [VIDEO]

Tri od četiri utakmice Bundeslige završile su se nerešinim rezultatom. Jedinu pobedu ostvarila je Arminija protiv Majnca.

Fudbaleri Volsburga odigrali su 2:2 peoriv Kelna i tako prekinuli niz od tri vezane pobede.

Domaći su povei golom Jana Tielmana u 18. minutu. Međutim, već desetak minutak kasnije usledio je odgovor gostiju, a precizan je bio Maksimilijan Arnold u 29. minutu. Keln je ponovo poveo ovoga puta mrežu je zatresao Ondrej Duda u 43. minutu i na pauzu otišli sa golom prednosti.

Nije dugo trajala sreća domaće ekipe. Izjednačenje gostima je omogućio Vut Veghorst u 47. minutu.

Arminija, koja je jedina trijumfovala, slavila je protiv Majnca 2:1. Vodili su domaći na poluvremenu sa dva gola prednosti, a precizni su bili Pritl u 18. i Doan u 31. minutu. Majnc je uspeo da smanji razliku tek u 81. minutu pogotkom Stogera.

Ekipa Borusije Dortmunda ni u drugom zastopnom meču u Bundesligi, a trećem ukupno, nije uspela da odnese pobedu, odigravši samo 1:1 na gostovanju Ajntrahtu u Frankfurtu. Dortmund bi pobedom uspeo da se približi vrhu tabele, ali je ostao na trećoj poziciji.

Kamada je doveo tim u vođstvo u devetom minutu nakon duge lopte koju mu je uputio Hinterenger, a do izjednačenja je došlo nakon pauze u 56. minutu golom napdača Đovanija Rejne. Povređenog Halanda, zamenio je Julijan Brant, međutim bez zapaženog rezultata.

Borusija Menhengladbah nakon odličnog prethodnog meča, ovog puta je odigrala prilično loše. Na gostovanju Frajburgu odigrala je 2:2. Vodili su gosti iz dva navrata, ali nisu uspeli da sačuvaju prednost. Embolo i Plea bili su precizni za goste u 23. i 50. minutu, dok su za Frankfurt pogodili Linhart i bivši igrač Menhengladbaha Grifo.

Keln – Volsburg 2:2 (2:1)

Tielman 18′, Duda 43′ – Arnold 29′, Veghorst 47′

Arminija Bilefeld – Majnc 2:1 (2:0)

Pritl 21′, Doan 31′ – Stoger 82′

Ajntraht Frankfurt – Dortmund 1:1 (1:0)

Kamada 9′ – Rejna 56′

SC Frajburg – Menhengladbah 2:2 (1:1)

Linhart 32′, Grifo 49′ – Embolo 23′, Plea 50′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina obavila veliki posao: Potpis do 2027!

Vojvodina zimus napravila dobar posao pšto je potpisala nekoliko povratnika među kojima je bivši fudbaler Crvene zvezde Njegoš Petrović. On...

POVEZANE OBJAVE