“Švabe” pobedile u Bremenu, Šalke nastavio agoniju [VIDEO]

U dve nedeljne utakmice 10. kola nemačke Bundeslige pobede su zabeležile gostujuće ekipe.

Povratnik u elitu, ekipa Štutgarta, slavila je u Bremenu i još je bez poraza na strani. Junak trijumfa je mladi napadač iz Konga, Silas Vamangituka, koji je postigao oba gola za goste. Posle pola sata igre Vamangituka je pogodio s bele tačke, a dugi pogodak dao je u prvom minutu sudijske nadoknade, iskoristivši veliku nepažnju Topraka i golmana Pavlenke.

Kongoanac je prozreo nameru Topraka da će grudima vratiti loptu golmanu, bio brži i zajedno s njom se ušetao u mrežu. Zbog ponižavanja protivnika, za taj gest je “nagrađen” žutim kartonom. Da bol domaćina bude veći, uspeli su da postignu pogodak u narednom napadu, ali je on bio slaba uteha, Strelac je bio Selke.

To da je Šalke izgubio više nije vest. “Rudari” su položili oružje i pred Bajerom iz Leverkuzena i tako vezali 25. uzastopnu utakmicu bez pobede u Bundesligi. Na onih 16 iz prošle sezone dodali su još 10 iz ove. “Farmaceuti” su u, ne toliko udaljeni, Gelzenkirhen stigli po bodove i tu nameru su sproveli u delo. Već u 10. minutu gosti su izveli korner, a finski fudbaler Malik Džao je glavom zakucao loptu u sopstevnu mrežu.

Domaći su protestovali tvrdeći da je defanzivac fauliran u skoku. Sve do 67. minuta gosti su imali samo gol prednosti, a onda je sve dileme rešio Baumgartlinger. Mogao je Šalke da smanji u 5 minuta kasnije, ali je udarac Škribinskog sa bele tačke zaustavio Hradecki. Pobedu Leverkuzena, koja ih je pomakla na drugu poziciju, potvrdio je Patrik Šik golom u 78. minutu. Šalke, za koji nije igrao Matija Nastasić, ubedljivo je poslednji sa samo tri osvojena boda.

Verder – Štutgart 1:2(0:1)
Selke 90+3′ – Vamangituka 31′(p),90+1′

Šalke – Leverkuzen 0:3(0:1)
Džao 10′(ag) , Baumgartlinger 67′, Šik 78′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE