Veghorst za trijumf protiv Ajntrahta, ”vukovi” i dalje bez poraza [VIDEO]

Volfsburg – Ajntraht 2:1 (0:0)
Veghorst 76′(p),88′ – Bast Dost 62′

Izuzetno zanimljiv meč odigran je u gradu automobila na startu 11. kola nemačke Bundeslige. Volfsburg je preokretom stigao do nove pobede i, uz Leverkuzen, ostao jedini neporaženi tim.


Domaćin je imao više prilika u prvih 45 minuta, a najbolje su propustili, Šlager koji je pogodio stativu, te Kevin Mbapu i Maksimilijan Filip. U nastavku se probudio i Ajntraht, a najbolju šansu imao je naš Filip Kostić koji je iz izglede prilike, posle dodavanja Kamade, prebacio gol ”vukova” u 56. minutu. Samo minut kasnije još bolja šansa za domaće, a Veghorst nije uspeo odbijenu loptu sa pet metara da smesti u mrežu.


Gosti su poveli u 62. minutu, Kostić je izveo prekid, u kaznenom prostoru Bruks je odgurnuo Hinteregera, a tek posle gledanja snimka sudija Markus Šmit dosudio je penal za Ajntraht. Bast Dost je pogodio s bele tačke protiv svog bivšeg kluba. Kao su primili gol, tako su domaći i izjednačili. Iz jedanaesterca. Lopta je u ruku pogodila Stefana Ilsankera, a priliku da poravna nije propustio Vout Veghorst. Izgledalo je da će se meč završiti remijem, ali je u 88. minutu Šlager fantastično proigrao Veghorsta, a Holanšanin postigao svoj već 9. gol u sezoni za peti trijumf Volfsburga.


Ekipi iz Frankfurta je ovo tek drugi poraz u prvenstvu, a prekinuli su niz od četiri uzastopna remija u Bundesligi. Ajntraht je ostao 9. sa 13 bodova, dok je Volfsburg skočio na četvrto mesto sa 21.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda – Partizan: Duel dva najveća srpska kluba možete pratiti na ovom kanalu

Ove sezone dva najveća srpska kluba sastaće se po četvrti put, a u ovoj sezonu su odrigrali 3 meča...

POVEZANE OBJAVE