‘Farmaceuti” novi lideri, Šalkeu izmakla pobeda u nadoknadi (VIDEO)

Odigrane su poslednje dve utakmice 11. kola nemačke Bundeslige. Već od utorka na programu je novo kolo.    

Posle pobede nad Hofenhajmom Bajer iz Leverkuzena je novi lider šampionata. U duelu dva nemačka predstvanika u Ligi Evrope ”farmaceuti” su pokazali mnogo više i zasluženo stigli do pobede od 4:1, mada je po šansama golova moglo biti još, na obe strane. Prva dva gola za domaćina postigao je Jamajčanin Bejli. U 4. minutu je poslao neodbranjiv udarac u desni ugao gola Baumana, a u 27. je iskoristio grešku Kramarića, presekao povratnu loptu i lako je plasirao u nebranjenu mrežu. Na efektan način je smanjio Baumgartner u 50. minutu, ali je samo pet minuta docnije 17-godišnji Florijan Virc vratio dva gola prednosti za domaćina. U narednim minutima Hofenhajm je ostao bez dvojice fudbalera koji su zaradili crvene kartone, prvo Griliš, a onda i Poš. Konačan rezultat postavljen je u poslednjim trenucima, jedanaesterac u 91. minutu sigurno je izveo Lukas Alario. Posle ove pobede Bajer je prestigao Bajern, pošto su Bavarci u subotu remizirali u Berlinu.   

U prvom meču dana Augzburg i Šalke su podelili bodove, a ishodom više mogu da budu zadovoljni domaćini. Augzburg jeste prvi poveo, autogol je posle prekida postigao Serdar, ali su gosti u nastavku u roku od desetak minuta načinili preokret. Prvo je poravnao Raman, a vođstvo Šalkeu doneo je Markanac Budželab u 61. minutu. Od 53. minuta Augzburg je igrao sa igračem manje, isključen je zbog grubog starta bio Niderlehner, ali i brojčano inferiorniji domaći su stigli do izjednačenja pogotkom Rihtera u trećem minutu nadoknade.

Primljeni gol silno je razočarao fudbalere i stručni štab tima iz Gelzenkirhena koji ne zna za pobedu u Bundesligi od januara. Šalke nije slavio na tačno 27 uzastopnih utakmica u prvenstvu Nemačke.

Augzburg – Šalke 2:2 (1:0) Serdar 32′(ag), Rihter 90+3′ – Raman 52′, Budželab 61′
Leverkuzen – Hofenhajm 4:1 (2:0) Bejli 4′,27′, Virc 55′, Alario 90+1′ – Baumgartner 50′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE