Dortmund najzad pobedio, uzbudljiv remi u Štutgartu, dosadan u Berlinu (VIDEO)

Domaće ekipe nisu bile uspešne u prvoj polovini vanrednog 12. kola nemačke Bundeslige. Posle boda koji je Menhengladbah osvojio u Frankfurtu, Majnc je ostao neporažen kod Herte, a Union u Štitgartu. Ceo plen odneli su ”milioneri” iz Bremena.   

Posle tri sušna kola Dortmund je stigao do pobede. Nije bilo lako u Bremenu, gosti su rano poveli, posle velike gužve loptu je u mrežu ubacio Gereiro u 12. minutu, ali je Movald izjednačio u 28. posle duge akcije i preciznog udarca sa ivice kaznenog prostora. Sve do 79. minuta to je bio aktuelan rezultat. Tada je dosuđen penal za goste, golman Pavlenka srušio je Akanđija, a kazneni udarac izveo je, pomalo zaboravljeni, Marko Rojs. Njegov šut Pavlenka je zaustavio, ali je Rojs bio priseban i odbijenu loptu poslao u mrežu.   

U duelu dve ekipe koje važe za prijatna iznenađenja pobednik nije viđen, mada je Union vodio sa dva gola prednosti u Štutgartu na pet minuta pre kraja. Fridrih je pogodio za Berlince u 4. minutu, da bi Nigerijac Avonidži duplirao prednost u 77. minutu. Izgledalo je da bodovi putuju u prestonicu, ali je Saša Kalajdžić, fudbaler sa austrijskim pasošem koji je u igru ušao u 80. minutu, sprečio trijumf gostiju. Prvo je smanjio u 85. da bi u 90. minutu doneo veliki bod ”švabama”, koje još uvek nemaju trijumf na svom terenu ni posle šestog odigranog meča.   

Najmanje uzbuđenja bilo je u Berlinu, Herta je prokockala još dva boda na svom ”Olimpijskom stadionu”, a Majnc može da bude zadovoljan osvojenim bodom, mada su gosti imali najbolju priliku pošto su u 41. minutu pogodili okvir gola domaćih.

Štutgart – Union Berlin 2:2 (0:1) Kalajdžić 85′,90′ – Fridrih 4′, Avonidži 77′
Verder – Dortmund 1:2 (1:1) Movald 28′ – Gereiro 12′, Rojs 79′
Herta – Majnc 0:0

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real Madrid šokirao Siti na Etihadu i obezbedio plasman u polufinale LŠ (VIDEO)

U revanš meču četvrtfinala Lige šampiona Real Madrid pobedio je Mančester siti psole penala. Posle 90 minuta bilo je...

POVEZANE OBJAVE