Leva ukrotio ”vukove”, ”farmaceuti” razboleli i Keln, nema nade za Šalke (VIDEO)

 Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena ostali su lideri Bundeslige i posle 12. kola. Ko će praznike dočekati na vrhu tabele odlučiće međusobni duel ”farmaceuta” i šampiona Bajerna u narednom kolu, poslednjem u 2020. godini.   

Danas je Bajer lako pregazio Rajnu i komšijski Keln. Već posle deset minuta gosti su vodili sa 2:0 pogocima Vajzera i Dijabia. ”Farmaceuti” su bili aktivni i na početku drugog dela, opet su brzo postigli dva gola, a strelci su bili Patrik Šik i mladi Virc. Bajer je postigao 18 golova na poslednjih pet utakmica, računajući i Ligu Evrope, a ostao je i jedini neporaženi tim u Bundesligi.   

Njihov prvi pratilac, minhenski Bajern, doživeo je hladan tuš na početku duela sa Volfsburgom. Maksimilijan Filip je savladao Nojera već u 5. minutu na dodavanje Mbapua. Trebalo je dosta vremena da Bavarci vrate stvari na početak, mada su propustili nekoliko prilika. Tek u nadoknadi prvog dela, bukvalno u poslednjim sekundama, Koman je pronašao Levandovskog u kaznenom prostoru, a Poljak glavom postigao gol. Samo pet minuta se igralo u nastavku kada je Poljak još jednom, ovog puta nogom, savladao Kastelsa i postigao svoj 15. gol u ovogodišnjem prvenstvu. Bilo je to dovoljno za trijumf Bajerna, prvi posle dva remija, dok su ”vukovi” upisali svoj prvi poraz u ovoj sezoni.   

Lajpcig je nastavio da prati vodeći dvojac pošto je odneo bodove iz Sinshajma. Očekivala se goleada u duelu Hofenhajma i ”bikova”, ali je na kraju presudio jedan gol. Njega je postigao danski reprezentativac Jusuf Poulsen u 60. minutu utakmice. Isti ishod viđen je i u Bilefeldu, Augzburg je stigao do pobede zahvaljujući golu Holanšanina Guvelova pet minuta pre kraja.   

U prvoj utakmici dana Šalke je izgubio od Frajburga na svojoj ”Veltins areni”, ali to više nije ni vest. Vezala je ekipa iz Gelzenkirhena 28. uzastopnu utakmicu u Bundesligi bez pobede, a večeras im je presudio mađarski vezista Salaj. On je postigao oba gola za goste, u 50. odnosno 68. minutu.

Šalke – Frajburg 0:2 (0:0) Salai 50′,68′
Bajern – Volfsburg 2:1(1:1) Levandovski 45+1′,50′ – Filip 5′
Arminija – Augzburg 0:1 (0:0) Guvelev 85′
Hofenhajm – Lajpcig 0:1 (0:0) Poulsen 60′
Keln – Leverkuzen 0:4 (0:2) Vajzer 8′, Dijabi 10′, Šik 54′, Virc 59′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE