Bundesliga dobila rekordera: Mukoko najmlađi strelac u njenoj istoriji, korneri Berlinaca mu pokvarili slavlje [VIDEO]

Union Berlin – Dortmund 2:1 (0:0)
Avoniji 57′, Fridrih 78′ – Mukoko 60′

Maleni Union iz Berlina nastavlja da oduševljava ljubitelje nemačkog fudbala. Pre dva kola Berlinci su odoleli Bajernu, a sada su na pleća bacili Borusiju iz Dortmunda.

Ni prošle sezone se “milioneri” nisu dobro proveli na gostovanju kod Uniona, prvom u istoriji, tada su izgubili sa 3:1, a sad su bili tek nešto “bolji”, domaćin je slavio sa 2:1. Ipak, imaće po čemu u Dortmundu da pamte ovaj meč. Jusufa Mukoko postigao je jedini gol za Borusiju i tako postao najmlađi strelac u Bundesligi u njenoj istoriji. Mladi napadač ima samo 16 godina i 28 dana, a nedavno je postao i najmlađi debitanat, pošto je nastupio u utakmici protiv Kelna, sa 16 godina i jednim danom.

Utakmicu su odlučili golovi Uniona posle kornera. U 57. minutu izveden je korner sa desne strane, Promel je glavom prebacio loptu, a na nju je natrčao Nigerijac Avoniji i glavom je poslao kroz noge Birkiju. Samo tri minuta kasnije izjednačio je Mukoko na asistenciju Gereira, ali je u 78. minutu Marvin Fridrih najbolje skočio posle kornera i glavom poslao loptu u mrežu, u koju se ona odbila od leve stative.

Dortmund je trenutno četvrti sa 22 boda, a Union je jedno mesto iza sa bodom manje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan bez najboljeg na derbiju!?

Fudbaleri Partizana u subotu protiv Crvene zvezde imaju priliku da uhvate poslednji voz u borbi za titulu šampiona Srbije. Crveno-beli...

POVEZANE OBJAVE