”Švabe” prvi put praznih šaka u gostima, Frajburg ubedljiv protiv Berlinaca [VIDEO]

Utakmicama u Frajburgu i Volfsburgu završena je Bundesliga za 2020. godinu.


Za Frajburg je prava šteta što se Bundesliga prekida do početka januara. Tim trenera Kristijana Štrajha ostvario je treću uzastopnu pobedu, a već pet mečeva u nizu ne znaju za neuspeh. Trijumf protiv Herte tek je drugi za Frajburg na njihovom ”Švarcvald stadionu”, ali su psle 13 kola uspeli da uknjiže 17 bodova. Sasvim solidan učinak.

Protiv Herte su poveli već u 7. minutu, centrirao je Šmit, a Vićenco Grifo postigao novi gol, pošto je sačekao loptu na drugoj stativi i glavom poslao u mrežu Švolova. Berlinci su izjednačili u 52. minutu, strelac je bio Belgijanac Lukebakio kome nije bilo teško da ubacivanje sa leve strane pretvori u pogodak. Samo sedam minuta bio je egal na semaforu, a onda je bosanski internacionalac Ermin Demirović doneo novu prednost domaćima. Ubrzo je još jedna lopta završila u mreži gostiju, polse kornera u 67. minutu strelac je bio Gulde. Potop Herte, koja je ove jeseni mnogo bolje igrala na strani, upotpunio je Petersen golom iz kaznenog udarca u četvrtom minutu nadoknade. Frajburg će praznike proslaviti na 10. mestu sa 17 bodova, dok će Herta biti na 14. mestu sa 13 poena.


Odlične igre ove jeseni Volfsburg je zaokružio pobedom nad Štutgartom na svojoj ”Folksvagen areni”. Jedini strelac na meču bio je Josip Brekalo na početku drugog poluvremena. Hrvatski internacionalac je šutirao iz slobodnog udarca, lopta je pogodila Vamangituku i završila u mreži. ”Vukovi” su postigli jedan gol i u prvih 45 minuta, ali je on poništen zgog prekršaja. Ovo je ujedno prvi poraz Štutgarta u gostima, posle četiri pobede i dva remija. Volfsburg je u prvih 13 kola izgubio samo od Bajerna pre nekoliko dana u vanrednom 12. kolu, a godinu e završiti na odličnom 4. mestu sa 24 osvojena boda. Nije loš ni Štutgart, ”švabe” su se odlično snašle, mada su povratnici u elitu, i do nastavka Bundeslige biće na 7. mestu sa 18 bodova.

Frajburg – Herta 4:1 (1:0)
Grifo 7′, Demirović 59′, Gulde 67′, Petersen 90+4′(p) – Lukebakio 52′

Volfsburg – Štutgart 1:0(0:0)
Brekalo 49′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MILAN JE ZAVRŠENA PRIČA: Žiru potpisao za novi klub!

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Franuske Olivije Žiru od naredne sezone će igrati u američkom MLS-u nakon što je...

POVEZANE OBJAVE