ATP podelio nagrade: Novak najbolji igrač u 2020. godini!

Avetska teniska asocijacija ATP je dodelila nagrade za najbbolje u 2020. godini.

Najbolji igrač godine je Novak Đoković, koji je čitavu 2020. proveo na prvom mestu na ATP listi.

Srbin je završio godinu na prvom mestu, rekordni šesti put u poslednjih deset godina, nakon sjajne godine u kojoj je osvojio četiri titule. Đoković je dobio prvih 26 mečeva u sezoni, ostvarivši istorijski osmi trijumf na Australijan openu, a podignuvši pehare i u Dubaiju, Sinsinatiju i Rimu. Takođe, bio je drugi na Rolan Garosu i polufinalista na završnom mastersu. Sa 33 godine, šest meseci i 16 dana Đoković je postavio rekord kao najstariji igrač koji je godinu završio kao prvi igrač sveta. Đoković se izjednačio sa svojim dečačkim idolom Pitom Samprasom, koji je takođe šest puta bio prvi na kraju godine, stoji u obrazloženju nagrade.

Nagradu za igrača koji je najviše napredovao je dobio Andrej Rubljov, dok je Vasek Pospešil proglašen za “Povratnika godine”. Rafael Nadal je sezonu okončao kao drugi na planeti, ali je dobio nagradu “Stefan Edberg”, za najkorektnijeg igrača na turu.

Rodžer Federer je po 18. put dobio nagradu najomiljenijeg tenisera godine od strane navijača.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED RG I OI: Jedna važna promena na turniru u Parizu

Ove godine će krajem maja početi treći grend slem sezone Rolan Garos. Srpski teniser Novak Đoković će braniti titulu osvojenu...

POVEZANE OBJAVE