Novakovih 300

Srpski teniser Novak Đoković ovog ponedeljka započeo je svoju 300. nedelju na prvom mestu ATP liste.

Tek drugi put u istoriji ,,belog sporta” dogodilo se da neki teniser uđe u klub ,,300”. Nakon rekordera Rodžera Federera, to je za rukom pošlo i verovatno najboljem sportisti u istoriji Srbije – Novaku Đokoviću.

Novaku sada nedostaje još 10 sedmica na čelu ATP liste ne bi li se izjednačio sa Federerom na večnoj listi, a potom ga i prestigao i to bi moglo da se dogodi 8. marta 2021. godine.

– Želim da prestignem Rodžera po broju sedmica provedenih na prvom mestu i da osvojim što više Gren slem titula. Govorio sam o tome i ranije. Trenutno sam u dobroj poziciji, nadam se da ću ostati zdrav i da ću nastaviti dda igram dobro – kazao je Đoković ranije tokom minule sezone.

Novak je godinu započeo na drugom mestu, da bi 3. februara ponovo preuzeo tron i na taj način uspeo da završi turbulentnu 2020. godinu koja je obeležena koronavirusom i otkazivanjem brojnih turnira.

Svetski broj jedan odigrao je u godini koja je na izmaku 46 mečeva i ostvario skor od 41 trijumfa i pet poraza.

Trenutno, Đoković ima 2180 bodova više od drugoplasiranog Rafaela Nadala.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK ČIŠĆENJA: Jokić na korak od tripl dabla, 3:0 za aktuelnog šampiona! (VIDEO)

Košarkaši Denvera na korak su od plasmana u polufinale zapadne konferencije. Nastavili su seriju pobeda protiv Lejkersa i brejkom u...

POVEZANE OBJAVE