Zahvaljujući Olmu Lajpcig će prenoćiti na vrhu tabele, Šalke u Novoj godini sa starim problemima (VIDEO)

Herta – Šalke 3:0 (1:0) Genduzi 36′, Kordoba 52′, Pjontek 80′
Štutgart – Lajpcig 0:1 (0:0) Olmo 67′

 Odigrane su i dve poslednje utakmice subotnjeg programa u Bundesligi.     

Ništa se nije promenilo za Šalke, osim što su 2020. počeli pobedom, a sada su izgubili i prvi meč u Novoj 2021. godini. Ta pobeda protiv Menhengladbaha u januaru prošle godine ostala im je jedina do sada, a porazz u Berlinu je 30. uzastopni meč u Bundesligi na kom ”kraljevsko-plavi” nisu osetili slast pobede. Herta je pobedila tek drugi put na svom terenu ove sezone, a trijumf domaćina najavio je Genduzi, svojim prvim golom u dresu Berlinaca, u 36. minutu. U drugom poluvremenu još dva puta se tresla mreža tima iz Gelzenkirhena, za koji je igrao i naš Matija Nastasić, a strelci su bili Kordoba i Pjontek. Ni nova promena trenera nije donela ništa dobro za Šalke, pa su oni ostali na začelju tabele sa samo četiri boda iz 14 utakmica. Herta je sa ova tri boda sakupila ukupno 16 i nalazi se na 12. poziciji.   

Od povratka iz Cvajte Štutgart igra sasvim dobro u eliti, ali nikako da zabeleži pobedu na svom stadionu. Nisu to uspeli i iz sedmog puta u prvenstvenom okršaju pošto je Lajpcig slavio minimalnim rezultatom na ”Mercedes-Benz areni”. Jedini gol delo je Danija Olma u 67. minutu, a možda bi sve bilo lakše za novog lidera da je Emil Forsberg realizovao jedanaesterac u 23. minutu. Njegov udarac sa bele tačke zaustavio je golman ”švaba” Gregor Kobel. ”Bikovi” su imali mnogo više prilika, ali umalo da ostanu bez trijumfa pet minuta pre kraja kada je fantastičnu šansu imao Valderam Anton, ali je golaman Gulači sačuvao svoju mrežu.

Lajpcig je preskočio Bajern i sada je na čelu tabele sa bodom više od Bavarca koji u nedelju igraju svoj meč protiv Majnca. Štutgart je 11. sa 18 bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE