Kosanović predstavljen na novoj funkciji u Vojvodini

Kao što je SC ranije najavila, novi sportski direktor Vojvodine je Milan Kosanović.

Stručnjak koji je poznat po radu sa mladim igračima, poslednjih godina je bio u centru pažnje kao prvi pomoćnik Vladana Milojevića u Crvenoj zvezdi, a poslednjih godinu dana je proveo u Saudijskoj Arbiji gde je zajedno bio sa Milojevićem.

Sada preuzima sportski sektor osvajača Kupa Srbije i zvanično je predstavljen.

Sedam godina sam proveo u Vojvodini, bio sam na različitim funkcijama. Vojvodina je izgubila malo kurs, nema više igrača koji iz akademije ulaze u prvi tim. Kada je osvojen Kup 2014. mnogo igrača je bilo iz Vojvodininog podmladka. Sada na funkciji sportskog direktora imam za zadatak da u saradnji sa šefom stručnog štaba Nenadom Lalatovićem, da Vojvodina postiže bolje rezultate i da omladinska škola bude okosnica kluba.

Kosanović je istakao da neće biti direktor iz fotelje već da će biti stalno na terenu uz ekipu.

I dalje ću biti na terenu. Na neki drugi način ću brinuti o igračima. Nije sportski direktor neko ko samo dovodi i prodaje igrače, već je čovek koji o klubu vodi računa o stvarima koji su vezani za struku.

Nenadu Lalatoviću ističe ugovor na kraju sezone.

Obaviće se razgovor sa gospodinom Lalatovićem. On je i sada trener, videće se koji su planovi njega i planovi kluba.

Istakao je novi sportski direktor da je omladinska škola prioritet. kakvo je trenutno stanje po tom pitanju.

Generacija 2004/05 godište bi trebali da budu okosnica u budućnosti. Nekoliko igrača ćemo poslati na pozajmice u okolne klubove, gde će imati specijaizaciju za seniorski fudbal. Povećaćemo više radi u individualnom radu, specijalzaciji. Zahvaljujem se upravi kluba koja je odmah reagovala i nabavilo nekoliko savremenih programa koji će nam pomoći u radu, rekao je Kosanović.

Za drugi deo sezone su potrebna pojačanja, a Kosanović zna šta je potrebno.

Mesto centralnog napadača, da Mrkajić ima konkurenciju. Treba da bude igrač drugačiji motoričkih sposobnosti, fali nam brzine i možda ćemo se okrenuti inostranim igračima. Okrenućemo se igračima na koje tržište računa, a to su mladi igrači. Videli ste i sami da poslednjih nekoliko godina najbolje se prodaju igrči iz omladinskih škola, završio je novi sportski direktor novosadskih crveno-belih.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Otac srpskog NBA asa novi član UO Crvena zvezda!

Crvena zvezda dobila je pojačanje u Upravnom odboru. Naime, kako su preneli crveno-beli, "pojačanje" je Ilija Jović, otac srpskog reprezentativca...

POVEZANE OBJAVE