Bogdan povredio koleno, slabo veče za ostatak srpskih košarkaša [VIDEO]

U toku noći između subote i nedelje odigrano je sedam susreta u okviru NBA lige, a na parketima širom Amerike bila su trojica srpskih košarkaša.

Nakon Jokića, koji je flertovao sa tripl-dablom, na parketu se prvobitno našao Bogdan Bogdanović u dresu Atlanta Hoksa. Ipak, za razliku od prethodnih mečeva, popularni Bogi je imao značajno manju minutažu koja je bila uslovljena povredom kolena. Video snimak ne deluje dobro, te je pitanje koliko će srpski bek pauzirati i kakva je priroda povrede. Za 10 minuta u igri upisao je pet poena, od čega je bila jedna trojka iz pet pokušaja.

Atlanta je pritom poražena, ali se na tom meču odigrala istorija, budući da je Lamelo Bol u dresu Hornetsa postao najmlađi ruki u istoriji NBA lige koji je zabeležio tripl-dabl. Sa 22 poena, 12 skokova i 11 asistencija, asu Hornetsa je ispisivanje istorije pošlo za rukom sa 19 godina.

Na parketu je, svega dva minuta, bio i Boban Marjanović u pobedi Maveriksa nad Orlando Medžikom. Nije tu bilo prostora da srpski centar upiše koju cifru u svoje statističke kolone. S druge strane, Luka Dončić je bio sjajan zabeleživši tripl-dabl od 20 poena, 11 skokova i 10 asistencija, ali je ipak blistao Tim Hardavej sa 36 koševa. Na drugoj strani, 30 poena Vučevića nisu bila dovoljna za bolji ishod Medžika.

U novom porazu Sakramenta, učestvovao je Nemanja Bjelica. Igrao je 11 minuta i za to vreme sakupio četiri poena, tri skoka i jednu asistenciju. Ispod proseka je bio čitav tim Kingsa, pa se tako izdvojio Marvin Begli Treći sa 15 poena, dok je Portland, naravno, bio predvođen Demijanom Lilardom i njegovih 17 poena, te Si-Džej Mekolumom koji je upisao 37.

Šarlot Hornets – Atlanta Hoks 113:105
Indijana Pejsers – Finiks Sans 117:125
Vašington Vizards – Majami Hit 124:128
Milvoki Baks – Klivlend Kavalirs 100:90
Minesota Timbervulfs – San Antonio Spars 122:125
Dalas Maveriks – Orlando Medžik 112:98
Sakramento Kings – Portland Trajlblejzers 99:125

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE