Jabo za slavlje Arminije, “Švabe” dominiraju u gostima

Utakmicama u Augzburgu i Bilefeldu okončano je izuzetno zanimljivo 15. kolo Bundeslige.

Kada bi se oni pitali, fudbaleri Štutgarta bi stalno igrali u gostima. “Švabe” su danas ostvarile peti trijumf u sezoni na gostujećm terenu, dok na svojoj “Mercedes-Benz Areni” još nisu slavili nijednom. Još jednom je Štutgart potvrdio da je opasan iz kontra napada i uspeo je da domaćem Augzburgu smesti četiri lopte u mrežu.

Počelo je kaznenim udarcem koji je Gonzales pretvorio u vođstv gostiju u 10. minutu, već u 29. bilo je 0:2, a strelac je bio, ove sezone fantastični Vamangituka, svojim osmim golom u prvenstvu. Nadu domaćinu doneo je Rihter pogotkom na startu drugog poluvremena, ali je Kastro, petanestak minuta docnije, vratio dva gola razlike. Posle isključenja Rihtera u 76. minutu ugašena je i poslednja nada Augzburga da može nešto izvući iz ovog meča, a dotukao ih je gol Didavija u samom finišu. Štutgart je sada deseti sa 21 bodom, a Augzburg je mesto niže sa dva boda manje na kontu.

Arminija je završila četvrti uzastopni meč sa samo jednim golom, ali je ovog puta taj pogodak njima doneo tri boda. Posle dva minimalna poraza u Bilefeldu od Augzburga i Menhegladbaha, novajlija je bio bolji od Herte, a jedini gol postigao je spretni Rajnhart Jabo u 64. minutu. On se odlično okrenuo u kaznenom prostoru Berlinaca i poslao loptu pod prečku Švolova. Sada je Arminija van zone ispadanja, nalazi se na 15. mestu sa 13 bodova, dok je Herta ostala na 16 osvojenih bodova, što je dovoljno za 12. poziciju.

Augzburg – Štutgart 1:4(0:2)
Rihter 46′ – Gonzales 10′(p), Vamangituka 29′, Kastro 61′, Didavi 87′

Arminija – Herta 1:0(0:0)
Jabo 64′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE