Dve senzacije na početku Svetskog prvenstva

Već u prvom kolu rukometnog Mundijala u Egiptu dogodila su se dva iznenađenja.

Dve proplasirane ekipe sa prethodnog Evropskog prvenstva uspele su da izbegnu poraze u poslednjim sekundama svojih mečeva.

Japan je bio na pragu prave senzacije i trijumfa nad Hrvatskom, ali su ”Kauboji” golom sa sedam metara nekoliko sekundi pre kraja izborili remi. Inače, rukometaši iz ”Zemlje izlazećeg sunca” vodili su ceo meč, a Hrvatska je bila u vođstvu samo sa 1:0. Očigledno da je Islanđanin Dagur Sigurdson napravio od Japanaca odličnu ekipu. Marić je postigao 7 golova za vicešampiona Evrope, dok su Agarie i Tokuda po 5 puta pogađali mrežu Hrvata.   

I prvak Evrope, selekcija Španije, tek je golom u poslednjim sekundama izbegla poraz od odličnog Brazila. ”Furija” je igrala mnogo bolje od polovine prvog dela, u drugom poluvremenu imala je Španija i +6 u nekoliko navrata, ali su ”Karioke” na petnaestak sekundi pre kraja imali prednost od jednog gola, ali je nisu sačuvali. Langaro i Moraeš dali su po 6 golova za Brazil, dok se kod Španaca niko posebno nije istakao, što se efikasnosti tiče, a Kanjelas, Fernadez i Sole postigli su po 4 pogotka.

Japan – Hrvatska 29:29(17:14)Brazil – Šapnija 29:29(16:13)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE