Partizan mašio zicere, Štulić doneo pobedu protiv Zaglebja [VIDEO]

Partizan – Zaglebje 2:1 (1:1)
30′ Holender, 88′ Štulić – 40′ Mraz

Fudbaleri Partizana savaladali su Zaglebje sa 2:1 u pripremnoj utakmici u Turskoj.

Izabranici Aleksandra Stanojevića bili su bolji rival i spram prilika koje su imali, zasluženo su ipak došli do trijumfa.

Na prve prave prilike, Partizan je čekao do 10. minuta utakmice, kada je prvo pokušao Bajbek, ali je njegov pokušaj da savlada golmana rivala bio izblokiran, da bi nekoliko sekundi kasnije, posle kornera, Maki Banjak je ostao sam i sa nekoliko metara glavom pogodio stativu. Imao je Partizan bolje prilike u prvom poluvremenu, odličnu je propustio i Šćekić posle dodavanja Bajbeka, ali je i poljski sastav imao dobre situacije, posebno kada je Dražić promešao odbranu crno-belih, ali izostala je završnica.

Do vođstva, Partizan je stigao posle odličnog pasa u prostor Makija Banjaka, koji je sjajno video Filipa Holendera, a mađarski reprezentativac uspeo da prevari Halduna. Ipak, na pauzu se otišlo poravnatim rezultatom, s obzirom na to da je lošu markaciju Partizanovih igrača iskoristio Samuel Mraz, te pored Banjaka neometano skočio i savladao Stojkovića.

Igralo se veoma čvrsto, uz nekoliko neopreznih startova, ali na svu sreću, povreda nije bilo. Na startu drugog dela igre, Stanojević je načinio devet promena, naspram tri koliko je imao njegov kolega. Uskoro je i Martin Ševela izveo ostatak tima i sa potpuno drugom postavom nastavio susret.

Najbolju priliku u drugom poluvremenu, imao je Takuma Asano, posle odlične dubinske lopte Lazara Markovića. Njegov ulazak ka golu posle prijema i vrlo dobar šut sprečio je Konrad Forenc. Ponovo je Poljak ubrzo morao da reaguje na pokušaj Japanca i Štulića.

U nastavku meča, Marković i ponovo Asano imali su stopostotne situacije da reše meč, ali Forenc je uspevao da ih preduhitri i konačno su posle niza prilika, izabranici Aleksandra Stanojevića došli do novog vođstva. Štulić je prihvatio dodavanje Asana i bez većih problema smestio loptu u mrežu u 88. minutu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Određen sudija za meč Radničkog i Vojvodine u Kupu Srbije

U polufinalnom meču Kupa Srbije koji se igra u Kragujevcu između Radničkog i Vojvodine FSS je dodelio arbitra. Glavni sudija...

POVEZANE OBJAVE