Potop ”Viole” u Napulju

Napoli – Fiorentina 6:0 (4:0)
Insinje 5′,72′(p), Deme 36′, Lozano 38′, Zjelinski 45′, Politano 89′

Nedeljni program u Seriji A počeo je ubedljivim trijumfom Napolija nad Fiorentinom. Trijumf od 6:0 najubedljivija je pobeda Napolitanaca nad timom iz Firence u istoriji.


Po rezultatu bi se zaključilo da su domaći zgazili rivala, ali dešavanja na terenu ne odgovaraju takvoj oceni. Bila je Fiorentina u prvom poluvremenu, kada je primila četiri gola, u najmanju ruku ravnopravan rival, a u jednom delu i bolji, ali je Napoli uspeo da bukvalno iz svakog udarca zatrese mrežu Dragovskog. Sve je počelo u 5. minutu, Petanja je odložio loptu za Insinjea, a ovaj je smireno smestio u mrežu ”Viole”. Usledio je period mnogo bolje igre gostiju, a šanse za tim iz Firence imali su Dušan Vlahović, Frenk Riberi i Kristijano Biragi, dok je posle udarca Milenkovića lopta zakačila Manolasa i pogodila prečku gola domaćih.


Surova kazna za propuštene prilike usledila je u finišu prvog dela kada je Napoli postigao tri gola i rešio meč. Prvo je Deme pogodio za 2:0 u 36. minutu, da bi samo dva minuta kasnije Lozano, na fantastičnu asistenciju Insinjea, u padu zatresao mrežu Fiorentine. Ni to nije bilo sve, na isteku 45. minutu u strelce se upisao i Zjelinski.


Naravno da u nastavku nije bilo velike borbe, gosti su se pomirili sa porazom, mada su ponovo imali sjajnu šansu preko Vlahovića, ali je loptu ispred gol linije zaustavio Kulibali. Sledeću šansu imao je i Kaljehon, ali se mreža domaćih ponovo nije zanjihala. Međutim, jeste Fiorentinina, još jednom. Pecela je skrivio penal, a Insinje sa bele tačke postigao svoj drugi gol na meču u 72. minutu. Ni tu nije bio kraj mukama gostiju, u 89. minutu Politano je nakon solo akcije šutirao sa ivice kaznenog prostora i pogodio ugao gola Dragovskog. Poljski golman ništa nije mogao. Bio je to šesti pogodak domaćina iz sedam udaraca u okvir gola Fiorentine, neverovatan procenat uspešnosti.


U ponižavajućem izdanju Fiorentine na stadionu ”Dijego Maradona” učestvovali su su i srpski reprezentativci Dušan Vlahović, koji je odigrao ceo meč, kao i Nikola MIlenković koji je na terenu bio do 85. minuta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠPANAC IH VODI KA TITULI: Poznata sudbina Alonsa u Leverkuzenu!

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena nikad su bliže prvoj ikad tituli u Bundesligi. U igri su i za trofej u Ligi...

POVEZANE OBJAVE